102 Ülkenin Gönül Elçileri

İstanbul Aydın Üniversitesi, 102 ülkeden gelen toplam 3 bin 500 uluslararası öğrencisiyle, uluslararası öğrencilerin Türkiye’de en çok tercih ettiği vakıf üniversitelerinden biri oldu.

102 Ülkenin Gönül Elçileri
Eğitimde uluslararasılaşma konusunda geliştirdiği “eğitim diplomasisi” kavramıyla Türkiye’nin öncü yükseköğretim kurumlarından biri olan İstanbul Aydın Üniversitesi, 102 farklı ülkeden gelen toplam 3 bin 500 uluslararası öğrencisiyle, Türkiye’ye en çok uluslararası öğrenci çeken vakıf üniversitelerinden biri oldu.

TİM’den “Eğitim Hizmetleri İhracatı” ödülü almıştı

Bu başarısını yıl içinde aldığı bir ödülle de perçinleyen İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu yıl ilk defa gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasının, uluslararası öğrencilerden elde edilen döviz getirisi rakamlarıyla sıralaması belirlenen “Eğitim Hizmetleri” kategorisinde ikinci olmuştu.

Uluslararası öğrenciler neden İAÜ diyor?

Uluslararası öğrencileri İstanbul Aydın Üniversitesine çeken en önemli etmenlerin başında, üniversitenin kendine belirlediği dünya üniversitesi vizyonu geliyor. Aralarında dünyanın en köklü üniversitelerinin de yer aldığı 450 üniversiteyle akademik iş birliği içinde bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi, bağlı bulunduğu Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS), mezunlarına verdiği diploma eki ve Erasmus+, Mevlana ve Farabi gibi değişim programları sayesinde öğrencilerine hemen tüm dünyada geçerli bir lisans diploması veriyor. Ayrıca üniversitenin Florya’da bulunan ve böylelikle şehrin birçok noktasına en fazla yarım saatte ulaşma imkanı tanıyan kampüsü de bir başka etken. Bundan başka üniversitenin uygulamalı eğitim felsefesini benimsemiş olması da uluslararası öğrencileri cezbeden bir başka etken. Bu sayede uluslararası öğrenciler aktif iş yaşamına hazırlıklı bir şekilde mezun olurken, kendi ülkelerinde yatırımları bulunan Türk firmalarında, Türkiye’de eğitim görmüş, dil bilen, hem Türk kültürüne, hem de kendi kültürüne hakim bireyler olarak rahatlıkla iş bulabiliyor.
Kaynak: İHA