Van Büyükşehir Belediyesine 7 Araç Hibe Edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Van Büyükşehir Belediyesine 7 araç hibe edildi.

Büyükşehir Belediyesi araç istasyonunda yapılan toplantıda, 5 körüklü otobüs, itfaiye ve kanal açma aracı tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Vali ve Belediye Başkanvekili İbrahim Taşyapan, otobüslerin hibe edilmesinin kent ulaşımı için önemli olduğunu söyledi.

Bu çalışmaların doğrudan vatandaşa dokunan hizmetler olduğunu ifade eden Taşyapan, şöyle konuştu:

'Hibe edilen otobüsleri kentimizde yoğunluğun en fazla olduğu yerlere verdik. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını en aza indirebileceğimiz hatları kullandık. Bunların değeri bizler için büyük. Bu hizmeti sundukları için belediyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Kent ulaşımı modernize hale getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Belediyelerin en önemli hizmetlerden biri ulaşım hizmetlidir. Bunları da en iyi noktalara taşımak zorundayız. Tabi bu anlamda da birçok çalışmamız var. Yakın bir zamanda otobüslerde akıllı bilet uygulamasına geçerek hem daha hızlı hem de daha modern bir sistemi uygulamaya başlayacağız. Böylelikle vatandaşlarımız daha hızlı bir şekilde otobüslerden faydalanabilir.'

Kentte itfaiye hizmetleri ve araç bakımından iyi bir seviyede olmadıklarını ifade eden Taşyapan, 'Aynı zamanda şehrimizde çok yüksek katlı binalar var. Bu binalarda herhangi bir yangın olduğunda buraya ulaşacak merdivenlerimizin çok yetersiz olduğunu gördüm. Bunu Ankara ziyaretimizde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye bildirdim. Bakanımız da Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliğini arayarak bir talimat verdi. Bu şekilde itfaiye aracımızı hibe olarak ilimize aldık. İtfaiyeleri güçlendirmek zorundayız. Çünkü her türlü sıkıntıya hazır olmamız gerekir.' şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter, Mustafa Yalçın ise, gelen araçlarla vatandaşların hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Hibe edilen araçların belediye hizmetleri açısından önemli olduğunu dile getiren Yalçın, 'Çok çalışıp memleketimizi daha iyi yerlere getirmek zorundayız. İnsanlar sabah evinden çıktıktan sonra ilk olarak ulaşım hizmetlerini kullanıyor. Bunu konforlu hale getirmek bizlerin görevidir.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA