Van Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Van Büyükşehir Belediyesine hibe edilen 7 araç törenle hizmete alındı.

Van Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı
Van Büyükşehir Belediyesi araç istasyonunda düzenlenen araç tanıtım toplantısına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Genel Sekreter Mustafa Yalçın, birim amirleri ve çalışanlar katıldı.

5 adet körüklü otobüs, bir itfaiye ve bir kanal açma aracının tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Taşyapan, gönderilen tüm araçların hibe olduğunu vurguladı. Taşyapan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi bize 3 körüklü otobüs hediye ettiler. Biz de bunları en yoğun olduğumuz, vatandaşlarımızın sıkıntılarını en aza indirebileceğimiz hatlara kullandık. Yine kardeş belediyemiz olan Konya Büyükşehir Belediyesi bize iki otobüs ve VASKİ ağlarımızda kullanmakta çok ihtiyaç duyduğumuz bir vidanjör hediye etti. Van’da itfaiye hizmetlerine baktığımızda araç bakımından çok iyi durumda değiliz. Aynı zamanda şehirde çok yüksek katlı binalara ruhsatlar veriliyor ve bu binalar yükseliyor. Allah korusun bu binalardan herhangi birinde bir yangın olması halinde buraya ulaşacak merdivenlerimizin çok yetersiz olduğunu gördüm ve bir Ankara ziyaretimde Çevre ve Şehircilik Bakanımızla istişare etmiştim. O da Türkiye Belediyeler Birliği sekreterini arayarak bir talimat verdiler. Bende kendileriyle görüşerek bir adet itfaiye aracını ilimize kazandırmış olduk. İtfaiyelerimizi daha da güçlendirmek zorundayız. Çünkü Allah korusun her türlü sıkıntıya hazır olmamız lazım. Yüksek binalarımızdaki yangına müdahalede veya yangın esnasında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımıza ulaşmak için merdiven sistemi çok önemli. Biz de şu anda belediyeler birliğinin elindeki en yüksek merdivenli itfaiyeyi ilimize kazandırmış olduk. Ama bir taneyle yetinemeyiz. Bunların sayısını önümüzdeki günlerde çoğaltmak durumundayız” dedi.

İlçelerdeki itfaiye hizmetlerinin daha iyiye çıkarılması için çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Taşyapan, “Hem oradaki fiziki mekanları hem de müdahale imkanlarını daha iyi duruma getirmemiz lazım. Bu anlayışla ilçelerimizde büyükşehir belediyesinin hizmet alanlarını tek bir alanda toplama gayretindeyiz. Bu alanları bir araya getirerek, hizmetlerini tek bir yerden vermek durumundayız. Çünkü itfaiye hizmetlerimiz, VASKİ, ulaşım ve köy yollarına bakım ve onarım şantiyelerimiz olmak üzere ilçelerimizde neredeyse 3-4 yerde hizmet verdiğimiz birimlerimiz var. Bu, hem hizmetlerimizin dağınıklığına hem de iyi koordine edilmemesine sebebiyet vermektedir. Biz, ilçelerimizde hizmet birimlerimizi tek bir mekanda toplayarak hem mekandan, hem binadan tasarruf etmeyi planlıyoruz. Bunu da ileriki günlerde gerçekleştirmek üzere adımlarımızı atmış bulunacağız. Ben bu vesileyle burada hizmete alacağımız araçlarımızın Van’ımıza, Vanlı hemşehrilerimize iyi hizmetler vermesini, onlara hayırlı olmasını, araçları kullanan arkadaşlarımıza da sağlık ve sıhhatler diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalarında akıllı bilet uygulamasına da değinen Vali Taşyapan, “Vatandaşlarımıza en çok dokunan hizmetlerden biri ulaşım hizmetleridir. Yakın bir zamanda akıllı bilet uygulamasına geçerek hem daha hızlı, hem daha modern bir sistemi uygulamaya başlatacağız. Böylece vatandaşlarımız hem daha hızlı otobüslerimizden faydalanabilecekler hem de modern bir sistem kurmuş olacağız. İnşallah o da kısa bir süre içerisinde hizmete girecek. Bütün çalışmalarımız Vanlı hemşehrilerimize daha iyi hizmet vermek, onların hizmet almalarını daha iyi kolaylaştırmak üzerine yoğunlaşmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise, “Su, elektrik, yol ondan sonra da konforlu bir şekilde işe gitmek her insanın hedefidir. Bunu konforlu hale getirip kolaylaştırmakta büyükşehir belediyemizin görevidir. Bizim filomuzda 83 olan araç sayımız kardeş belediyelerin göndermiş olduğu araçlarla birlikte 90’a vardı. Belediyelerin halk otobüsleri ve minibüsleri de toplu taşımaya destek oluyorlar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen otobüslerin 150 yolcu kapasiteli olduğunu ifade eden Yalçın, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3 adet 150 yolcu kapasiteli körüklü otobüs, kardeş belediyemiz Konya Büyükşehir Belediyesi de 2 adet 150 yolcu kapasiteli otobüs göndermiştir. Bu otobüslerle beraber Van, körüklü otobüsle tanışmış oldu. Aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediyesi bizlere bir de kanal açma aracı hediye etmiştir. Kanal tıkanmaları şehrimizde anında giderilmesi gereken bir hizmettir. Türkiye Belediyeler Birliği tarafından da 25 metre merdiven yüksekliği olan itfaiye aracı hibe edilmiştir. Bu araçların bizlere çok faydası olacaktır. İlimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından araçları gezen Vali Taşyapan ve beraberindekiler, araçların özellikleri hakkında bilgiler aldı.
Kaynak: İHA