Trafik Esnafının Taşınma Kaygısı

Adana Trafik Müşavirleri ve Hizmet Sağlayıcıları Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Markaloğlu, esnaf ve vatandaşların mağdur olmaması için Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nün en azından yıl sonuna kadar taşınmaması gerektiğini belirterek İl Emniyet Müdürü Osman Ak’a çağrıda bulundu.

Trafik Esnafının Taşınma Kaygısı
D-400 karayolundaki Havalimanı Kavşağı’nda kiralık binada vatandaşlara hizmet veren Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nün, Meydan Mahallesi’ndeki Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nün yerine taşınacak olması bölgede hizmet veren esnafı ve vatandaşları üzdü.

Adana Trafik Müşavirleri ve Hizmet Sağlayıcıları Yardımlaşma Derneği Başkanı Markaloğlu, şu anda 5-6 dolmuş hattıyla ulaşımı sağlanan Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nün taşınmasının vatandaşı ulaşım açısından mağdur edecekken, kendilerini de ekonomik anlamda zora sokacağını belirtti.

Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nün mevcut yerinden taşınmaması için İl Emniyet Müdürü Osman Ak’a çağrıda bulunan Markaloğlu, "Birbiriyle bağlı kurumların iş yaptırırken yakın olmaları ve vatandaşın işini kolay yapması esastır. Trafik şubesini taşıyacağınız yere ulaşmak için çift dolmuş ile gitmeniz lazım. Vasıtanız ile giderseniz Hacı Bayram Kavşağı’ndan havaalanı arası trafik çilesini herkes bilir. İşinizi yaptırdınız, plaka basımı ve evrak için kaç kez eski emniyetin oradan Şoförler Derneği arasında gidip geleceksiniz. Araç park sorununu nasıl halledeceksiniz? Emniyet içine giriş çıkışları günde 500 ile 1000 kişi arasında geldiği bir kurumda nasıl sağlanacak? Bizler artık uzun kuyruklar istemiyoruz” diye konuştu.



“En azından yıl sonuna kadar taşınmasın”

Yeni çıkan KHK’larla trafik tescilinin zaten noterlere devredilmesinin planlandığını kaydeden Markaloğlu, “Bu konuda ilgililerden hassasiyet bekliyoruz. Bizler trafik çevresinde trafik müşavirleri olarak kendi çapımızda devletimize vergimizi vererek, yanımızda işçi çalıştırarak bir istihdam oluşturuyoruz. Bu da tüm Türkiye geneline vurursanız küçümsenmeyecek rakamlara geliyor. Sağ olsun hükümetimiz bizleri ciddiye alarak sorunumuz olduğunda sorunlarımızla ilgileniyor. Çünkü bizler esnafız, bizler ekmeğimizi bu yolla kazanıyoruz. Hile yapmıyor, hırsızlık yapmıyoruz. İşimizi yapıyor, evimize ekmek paramızı götürüyoruz. Böyle olunca da büyüklerimiz bizleri ciddiye alıp sorunlarımızla ilgileniyor. Tabii ki bir şehri yöneten yöneticilere saygımız sonsuz. Kararlarını da yargılamak veya eleştirmek bize düşmez. Her kurum kendi kararını alır ve uygular. Buna hiç kimsenin müdahale hakkı yoktur. Biz sadece emniyet müdürümüze sorunlarımızı anlatıp ondan bu esnafında bu hayatın içinde olduğunu hatırlatmak istedik. Bizler sadece noterlere devir olacak bir trafik tescilin en azından yıl sonuna kadar kalmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA