Tatvan'dan Kısa Kısa

BİTLİS – Bitlis'in Rahva bölgesindeki 400 yataklı Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’nde çocuk acil servisi hizmete başladı.

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, çocuk acil servisinde mesai saatleri içinde uzman doktorların sağlık hizmeti verdiğini, mesai saatleri dışında ise acil hekimlerinin görev aldığını kaydetti.

Çocuk acil servisinin de 24 saat hizmet verdiğini aktaran Akay, şunları kaydetti:

'Burada 0-17 yaş gurubunu kapsayan hastaların ilk müdahale ve tedavisi için gerekli tüm cihaz ve donanımlar bulunuyor. Hizmete açtığımız 10 yataklı çocuk acil servisinde mesai saatleri içinde uzman, mesai saatleri dışında ise acil hekim arkadaşlarımız görev alıyor. Gerekli durumda hastanemizde 24 saat görevli olan alanında uzman hekim arkadaşlarımız da duruma müdahale edecek. Çocuk yoğun bakım ünitesi açmayı da planlıyoruz ve bunun için de çalışmalar yürütüyoruz.'

- Tatvan'da üçüncü etap sahil parkı çalışmaları

Tatvan'da yürütülen Sahil Düzenleme Projesi kapsamında başlatılan üçüncü etap park çalışmaları eski binaların yıkımıyla başladı.

Aynı anda dolgu işlemlerinin yapıldığı çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren Tatvan Belediye Başkan Vekili Abdulbaki Menteş, ilçeye yaklaşık 50 dönümlük daha yeşil alan kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

İlçenin Van Gölü sahilinde iki etap halinde park çalışması yaparak halkın hizmetine sunduklarını ve şimdi ise aynı çalışmanın üçüncü etabına başladıklarını kaydeden Menteş, şu bilgileri aktardı:

'İlçenin eski SSK Hastanesi mevkinden başlayarak eski kaymakamlık konutunun olduğu alana kadar gelecek olan 3. etap park çalışmalarına başlandı. İlk olarak dolgu işlemleriyle başlatılan çalışmalar aynı anda eski binaların yıkımıyla yürütülüyor. Çalışmalar kapsamında eski kaymakamlık konutunun yıkımı yapıldı ve çok eski bir bina olan SSK binasını da yıktık. Ardından aynı bölgede bulunan Maliye lojmanlarının yıkımına başlanacak. Burada bulunan yaklaşık 50 dönümlük alanı tamamen park ve yeşil alan yapmayı planlıyoruz. Çalışmamız yaz ayları boyunca devam edecektir. Üçüncü etap parkın şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.'

- Tatvan'da 'Engelliler Eğitim ve Oyun Evi' açıldı

Tatvan ilçesi Kültür Mahallesinde hizmete açılan Engelliler Eğitim ve Oyun Evi’ni ziyaret eden Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, çalışmaları yerinde denetleyerek, incelemelerde bulundu.

Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösterecek Tatvan Aile Destek Merkezi (TADEM) tarafından açılan Engelliler Eğitim ve Oyun Evi'nin ilçedeki dezavantajlı birey ve gruplara yönelik hizmet vereceği belirtildi.

Engelliler Eğitim ve Oyun Evi'nden 5-16 yaş arası engelli çocukların istifade edebileceğini belirten Kaymakam Özkan, 'Eğitim ve Oyun Evinde çocuklara yönelik eğitsel oyunlar, görme engelliler için bilgisayar sınıfı başta olmak üzere birçok alanda ücretsiz eğitim olanaklarının mevcuttur. Ayrıca çocuklar burada oyun havasında eğitim görürken aileleri için de yine TADEM bünyesinde dinlenceli yaşam alanları ve ücretsiz servis imkanı da sağlamış bulunmaktayız. Bu alanda ilçedeki önemli bir ihtiyacı nispeten karşıladığımızı düşünüyorum. İlçeye yönelik bu tür hizmetlerimiz devam edecektir.' diye konuştu.

Ziyaret kapsamında çalışmaların son durumuyla ilgili bilgi alan Kaymakam Özkan, burada eğitim gören öğrencilerle de ilgilenerek sohbet etti.

Kaynak: AA