Tarihi Sungurbey Cami Restore Edilecek

Niğde'nin önemli tarihi miraslarından biri olan 682 yıllık Sungurbey Cami restore edilecek.

İlhanlılar döneminde Niğde valiliği yapan Seyfettin Sungur Ağa tarafından 1335 yılında yaptırılan ve Türkiye'de bir tane örneği olan Sungurbey Cami restore edilerek, gelecek nesillere aktarılacak.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, 22. dönem milletvekilliği döneminde başlattıkları restorasyon projesinin belli bir süre kesintiye uğramasına rağmen yeniden başlatarak ihale aşamasına getirdiklerini belirtti.

Temmuz ayı içerisinde ihaleye çıkılacağını aktaran Özegen, açıklamasında şunları kaydetti:

'Roleve restorasyon ve resitisisyon çalışmaları ihale sonuçlandıktan sonra başlayacaktır. Bu muhteşem eserin restore edilmesinin Niğde'nin maddi ve manevi olarak gelişimine büyük katkıda bulunacaktır. Geçmişten bizlere intikal eden bu ata mirasının gelecek kuşaklara sağlam ve orijinal haliyle bırakılması gerekiyor. Yangınlar ve değişik felaketlerle orijinal halini kaybeden Sungurbey Cami bu süreç sonunda yeniden tarihteki muhteşem haline kavuşacaktır. Sungurbey Cami dışında diğer tarihi yapıların yenileme sürecinin devam edeceğiz ve Niğde'yi hak ettiği kültürel altyapıya kavuşturacağız.'

Kaynak: AA