Şehitlerin İsimlerini Okullarında Yaşatıyorlar

İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10-G sınıfı öğrencileri, okul idaresine yaptıkları başvuru sonucunda okulun konferans salonuna, spor salonuna ve kütüphanesine şehit asker ve polislerin isimlerini verdiler.

Şehitlerin İsimlerini Okullarında Yaşatıyorlar
Bursa’nın İnegöl ilçesindeki Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik bölümünde eğitim gören 10-G öğrencileri, şehit asker ve polislerin isimlerinin okulun konferans salonu, spor salonu ve kütüphanesine verilmesini okul yönetiminden talep etti. Bu talep doğrultusunda çalışan öğrenciler, hazırladıkları Şehit Fethi Sekin Kütüphanesi, Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonu ve Şehit Yavuz Mete Spor Salonu panolarını bölümlerin üzerilerine astılar.

"Gurur duyuyoruz"

Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tayyip Ali Demir öğrencilerin yaptığı anlamlı davranıştan dolayı gurur duyduklarını belirterek, "Okulumuz 10. sınıf öğrencileri bana gelerek ‘Hocam biz şehitlerimizin isimlerini okulumuzu spor salonuna, konferans salonuna ve kütüphanemize vermek istiyoruz, bununla ilgili panolar yapmak istiyoruz. Bu işe nasıl bakarsınız?’ dediklerinde çok güzel ve örnek bir davranış olduğunu kendilerine söyledim. Öğrencilerimiz maddi manevi her şeyiyle kendileri yapıp bunları getirdiler ve kendi elleriyle konferans salonumuza, kütüphanemize ve spor salonumuza şehitlerimizin resimleriyle beraber isimlerini astılar. Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde elektrik bölümü 10-G sınıfı öğrencilerimizin bu davranışları gurur verici. Ülkemizin gençliği ve geleceği adına ümit verici bir davranış. Tüm öğrencilerimi yürekten kutluyor, tebrik ve teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimizin ve ülkemizin Ramazanını ve gelecek bayramını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA