Şehit Binbaşı Onay'ın Adı Çocuk Parkına Verilecek

Geçtiğimiz hafta Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Binbaşı Koray Onay'ın adı memleketi Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bir parka ve sokağa verilecek.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, haziran ayı olağan belediye meclisi gündemine bu konuda ilave madde koyduklarını söyledi.

Onay'ın şehit haberini büyük bir üzüntü içerisinde öğrendiklerini anlatan Özacar, şu bilgileri aktardı:

'Malumunuz ülkemizi ve ilçemizi yasa boğan Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde meydana gelen helikopter kazasında 13 üst rütbeli askerimizi kaybettik. Kazada şehit olan evlatlarımızdan biri olan 38 yaşındaki hemşehrimiz Binbaşı Koray Onay'ı, binlerce vatandaşımızın katıldığı törenle Gelibolu'da son yolculuğuna uğurladık. Bu güzel ülkede birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak, acı ve gözyaşının son bulması hepimizin en büyük dileği.'

Ülkede yaşanan sıkıntılı günlerin bir an önce sona ermesini dileğinde bulunduklarını anlatan Özacar, bu konuda haziran ayı belediye meclisi toplantısına ek gündem maddesi ekleyip sözlü bir önerge sunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

'Şehit Binbaşı Koray Onay'ın adının Gelibolu'da bir sokak ile çocuk parkına verilerek isminin ölümsüzleştirilmesini teklif ettik. Bu teklifimiz oy birliğiyle kabul edildi. Bu karara imza atan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Koray, Onay kardeşimizin adı Camikebir mahallesinde Vakıf 2 sokağa ve bu sokağın bitiminde Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Okulunun yanında yer alan çocuk parkına verilerek yaşatılacak.'

Gelibolu Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısında ilave edilen maddelerin biri de şehit olan Binbaşı Koray Onay’ın adının sokağa ve bir parka verilmesi oldu.

Kaynak: AA