Sahipsiz Eşek 'Mazlum' Yeni Yuvasına Götürüldü

Bilecik’te bir mahallede sahipsiz olarak bulunan ve ‘Mazlum’ ismi verilen bir aylık eşek, tedavisinin ardından yeni yuvasına götürüldü.

Sahipsiz Eşek 'Mazlum' Yeni Yuvasına Götürüldü
Bilecik’te bir ihbarı değerlendiren Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları, merkez Bahçelievler Mahallesinde sahipsiz bir eşek buldular. Bir aylık olduğu belirlenen eşek, tedavisinin ardından Bursa’nın Mudanya ilçesinde yeni sahibine götürülmek için bir hayvan nakliyat şirketi vasıtasıyla yola çıktı.

“Çocukların çoğu daha önce eşek görmedikleri için burada gelip eşeğin fotoğrafını çektirdiler”

Eşeğe ilginin büyük olduğunu anlatan Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdür Nedret Avcı, “Burası Bilecik Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi. Bahçelievler Mahallemize sahipsiz bırakılan eşeğimizi barınağımıza aldık. Barınağımızda yaklaşık 1 aydır tedavisini yaptık ve bir hayvan sever vasıtasıyla sahiplendirdik. Şimdi Mudanya’ya yolculuğa başlıyor. Kendisine isim de koyduk ‘mazlum’. Şimdi yeni yuvasında mutlu bir şekilde yaşamaya gönderiyoruz. İnsanlar özellikle çocukların çoğu daha önce eşek görmedikleri için burada gelip eşeğin fotoğrafını çektirdiler. Onla beraber baktılar, beslediler. İlgi alaka Bilecik’te eşeğimize çok fazlaydı” dedi.

“Şimdi bu eşeğimizi Mehmet Özdemir’e Mudanya’ya götüreceğim”

Bursa’nın Mudanya ilçesinden eşeği götürmek için gelen hayvan nakliyat şirket sahibi Fatih Mehmet Dik ise; bir hayvansever olan Mehtap Özer’in tavsiyesiyle bu eşeğimizi Bilecik Belediyesi’nde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde olduğunu öğrendik. Bu eşeği Mudanya’da Mehmet Özdemir’e iletilmek üzere ben teslim edeceğim. Şimdi bu eşeğimizi Mehmet Özdemir’e Mudanya’ya götüreceğim” dedi.

Ardından Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdür Nedret Avcı’nın son kontrollerinin ardından kamyonete yüklenen eşek yeni sahibine götürülmek üzere yola çıktı.
Kaynak: İHA