Rehber Öğretmenlerden 'Gençlerle İletişim' Kitabı

Manisa Rehberlik ve Araştırma Merkezi rehber öğretmenleri tarafından çocuklarıyla iletişim kurmakta zorlanan anne ve babalara yol gösterici özellikte olacak olan ‘Gençlerle İletişim’ kitabı Şehzadeler Belediyesinin desteğiyle basıldı. Kitabın ilk etapta 10 bin adet basıldığı öğrenildi.

Rehber Öğretmenlerden 'Gençlerle İletişim' Kitabı
Şehzadeler Kaymakamlığının koordinasyonunda, Şehzadeler Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Manisa Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin işbirliği ile hazırlanan ‘Gençlerle iletişim’ kitabının tanıtımı Şehzadeler Kaymakamlık makamında gerçekleştirildi.

Şehzadeler Belediyesi kültür yayınlarından basılan kitapta günümüz şartlarında anne babalara; çocuk yetiştirme, çocuklarına sahip çıkma, bilinçli ebeveynlik ve sağlıklı çocukların yetiştirilmesinin yolları anlatılıyor.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, iletişim çağı denilen bir çağda olmalarına rağmen en büyük sorunun iletişimsizlik olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Teknolojinin bu kadar baş döndürdüğü bir dönemde ne hazindir ki çocukla anne baba arasında dahi sağlıklı bir iletişiminin kurulamadığına şahit oluyoruz. Bu iletişim sıkıntıları da beraberinde birçok sorunları getiriyor. Özellikle eğitim öğretim döneminde gençlerin en kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak kalması, hem yeni teknolojik gelişmelerden kontrollü ve kendine zarar vermeyecek şekilde istifade etmesi, hem de öğretmenleriyle, anne babasıyla sağlıklı bir iletişim kurabilmesi son derece önemlidir. Şehzadeler Belediyesi olarak hazırlanan bu kitaptan 10 bin adet bastık. Gençlerle İletişim kitabımız Kültür Yayınlarımıza dahil oldu.”

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, çocuğu olan her anne ve babanın bu kitabı okumasını tavsiye etti. Hem öğrencilere hem de velilere rehberlik edecek olan bu kitabın güzel hazırlandığını belirten Çorumluoğlu, destek olan herkese teşekkür etti. Çorumluoğlu, “Biz gelişen bir Türkiye’de mutlu bir gelecek, mutlu bir gençlik istiyoruz. Çocuklarımızın teknolojiye ayak uydururken, örf ve adetlerimize de sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kitabın hazırlanmasında emeği geçen rehber öğretmenlerine başarı belgesi takdim edildi.

Kitabın ilk dağıtımlarının ise ilçedeki ortaokul ve lise öğrenci ile velilerine gerçekleştirildiği öğrenildi. Kitabın aynı zamanda 81 il milli eğitim müdürlüğüne de örnek olarak gönderileceği dile getirildi.

Kitap; ‘Çocukların gelişim özellikleri’, ‘Aile içi iletişim ve anne baba tutumları’, ‘Aile içi şiddet’, ‘Riskli Davranışlar’ ve ‘Sınava hazırlık süreci’ olmak üzere beş bölümden oluşuyor.

Kitapta yer alan içeriklerin rehberliğinde; ilçe genelindeki tüm okullarda öğrenci ve velilere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılarak 22 ortaokulda ve 7 lisede, 120’si öğrencilere, 37’si velilere yönelik olmak üzere toplam 157 seminer verildiği öğrenildi.

Kitabın hazırlanması aşamasında Manisa Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin koordinatörlüğünde 14 Psikolojik Danışman/Rehberlik Öğretmenin yer aldığı bir komisyon tarafından çalışma konuları ve içeriklerin belirlendiği, ilçedeki tüm okullara bir program dahilinde gidilerek çalışmalar gerçekleştirildiği öğrenildi. Bunun yanı sıra ikinci dönemde tüm ortaokul ve liselerde, çocukların yaş gruplarına göre özel olarak hazırlanmış ‘Bağımlılığı önleme’ konulu çalışmalar yapıldığı ve bu çalışmaların ilçede görev yapan 59 Psikolojik Danışman/Rehberlik Öğretmeni tarafından gerçekleştirildiği açıklandı.
Kaynak: İHA