Pazarlar'da Ölçü Ve Aletlerinin Muayenesi Yapıldı

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde bulunan esnafların ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi ve damgaları yapıldı.

Pazarlar'da Ölçü Ve Aletlerinin Muayenesi Yapıldı
Simav Belediyesi Ölçü ve Ayar Memuru Mehmet Parlak ve Pazarlar Belediyesi Zabıta memuru Fatih Torun ile birlikte ölçü ve tartı aletlerinin periyodik olan muayeneleri ve damga işlemleri gerçekleştirildi.

Ölçü ve Ayar Memuru Mehmet Parlak, esnafların ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi ve damga işlemlerini yaptıklarını söyledi.



Parlak, “Pazarlar İlçesinde bulunan esnaflarımızın ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenesini yapmaktayız. Esnafları dolaşarak ölçü ve tartı aletlerini kontrol ediyor ve muayeneden geçiriyoruz. Esnaflarda bulunan ölçü ve tartı aletlerini kontrolünü yapıyor ve aynı zamanda da damgalarını yapıyoruz. Bu muayenelere biz her iki senede bir yapıyoruz. Biz ayrıca Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne de bağlıyız. Onlarla da iş birliği halindeyiz. Bizler ölçü ve tartı aletlerinin belirli bir kısmını yapıyoruz, bir kısım ölçü ve tartı aletlerinin muayenesini ise onlar yapıyor. Ağır tonajlı, kuyumcu ve eczane terazilerini Bilim Sanayi ve Teknoloji müdürlüğü muayene ediyor, diğerlerini biz yapıyoruz. Program dahilinde bu muayeneleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

Pazarlar Belediyesi Zabıtası Fatih Torun ise, esnafların ölçü ve tartı aletlerini her 2 yılda bir düzenli olarak periyodik muayeneden geçirilmeleri için Simav Belediyesi’ne talepte bulunduklarını söyledi.



Torun, “İlçemizdeki esnaflarımızın kullanmış oldukları ölçü ve tartı aletlerinin muayene ve damgaları iki yılda bir yapılmaktadır. Bu yılda Simav Belediyesinden ölçü ve ayar memuru arkadaşımız Mehmet Parlak Bey görevlendirilmiştir. Biz esnaflarımızın ölçü ve tartı aletlerinde her hangi bir sıkıntı olmadığını biliyoruz. Ancak vatandaşlarımızın akıllarında soru işareti kalmaması için bu muayeneyi talep ediyoruz Simav Belediyesinden görevli arkadaşımız gelip muayene ve damgalama işlemlerini gerçekleştiriyor” diye konuştu.

(MB-EFE)
Kaynak: İHA