Pasinler'de Doğalgaz Şebekesi Kazı Çalışmaları Başladı

Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde bu yıl kullanılmaya başlanacak olan doğalgaz için şebeke hattı kazı çalışmaları başladı. İlçede doğalgazın gelmesi nedeniyle büyük bir sevinç yaşanıyor.

Pasinler'de Doğalgaz Şebekesi Kazı Çalışmaları Başladı
Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde doğalgaz dağıtım şebekesi kazı çalışmalarına başlandı. İlk etapta 9 kilometre doğalgaz şebekesi yapacak olan Palen Doğalgaz, 31 Aralık 2017 tarihine kadar ilçenin büyük bir bölümüne gaz kullandıracak. Kasımpaşa mahallesi ve ilçe merkezinde bazı mahallelerde kullanılmaya başlanacak olan doğalgaz, önümüzdeki yıllarda tüm ev ve işyerlerine girmiş olacak.

Doğalgazın ilçelerinde kullanılmaya başlanacak olmasından dolayı büyük sevinç yaşayan ilçe halkı, yetkililere teşekkür ediyor. Başta Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu olmak üzere doğalgazın ilçeye gelmesinde siyasilerin büyük çabası olduğunu söyleyen ilçe halkı, “Belediye başkanımız bu konuda büyük çaba gösterdi. Şükür ilçemiz doğalgaza kavuştu. Bu sene kullanmaya başlayacağız. Hem hava kirliliği azalacak hem de daha ucuza kullanacağız” diye konuştular.

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ise, ilçeye doğalgaz getirmek için adeta bir seferberlik başlattıklarını söyledi.

Başkan Sertoğlu, Palen Doğalgaz’a ilçede çevrim istasyonu olarak kullanılmak üzere için 2.500 metrekare alan tahsis ettiklerini söyledi.

Başkan Sertoğlu,”Botaş’tan doğalgaz kullanımı için gerekli izinler alındı. İlk olarak Kasımpaşa mahallesi ve ilçe merkezine doğalgaz verilecek. Kasım ayından itibaren Allah’ın izni ile ilçemizde doğalgaz kullanımına başlanacak. Allaha şükür ilk kazmayı vurduk. Doğalgaz şebeke hattı için kazı çalışmaları da son sürat devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA