Optimum'dan Minik Ziyaretçilerine 2 Yeni Oyun Parkı

İzmir Optimum AVM, çocuklar için özel olarak tasarlanmış 3 bin metrekarelik iki yeni oyun alanı minik ziyaretçilere açtı.

Optimum'dan Minik Ziyaretçilerine 2 Yeni Oyun Parkı
Türkiye’nin 7 ilinde 8 alışveriş merkeziyle hizmet veren Rönesans Gayrimenkul bünyesindeki yer alan İzmir Optimum AVM, büyüme ve dönüşüm projesi sonunda outlet konseptinden çıkarak regular Avm’ye dönüştüğünü açıkladı.

Yenilenen AVM’de çocuklar için özel olarak tasarlanmış iki yeni oyun alanı minik ziyaretçileriyle buluştuğunu kaydedilirken, özellikle otizmli çocuklar için tasarlanmış oyun alanı ve kafesi dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, farklı yaş gruplarından çocukların zihinsel zeka ve el becerilerinin gelişmesine yardımcı olan, hem kum hem de çimde oynama imkanı tanıyacak, 3 bin metrekarelik 2 yeni çocuk oyun parkı bulunuyor. AVM’de özellikle otizmli çocuklar için özel olarak tasarlanmış oyuncakların yer aldığı bir alan da oluşturuldu. Yaşa uygun tasarlanan yeni oyun alanlarında çocuklar; düşünme becerilerini, sosyal ve bilişsel gelişimlerini destekleyen oyunlar oynuyorlar. Otizmli ve engelli çocuklar için de kullanıma uygun olarak tasarlanan oyuncaklar özellikle el becerisi ve koordinasyonunu sağlayacak fonksiyonları ile fiziksel ve zihinsel gelişimlerine destekleyici faaliyetler sunuyor.

Türkiye’de bir ilk, Otizm Kafe ile eğitime destek

Ayrıca, yenilenen İzmir Optimum’da bulunan, Türkiye’de benzeri olmayan bir uygulama da Otizm Kafe projesi olduğu bildirildi.

Anadolu Otizm Vakfı’nın katkısıyla Otizmli çocuklara burs desteği, istihdam ve duyusal tatmin için hayata geçirilen proje kapsamında kafede 16 yaş ve üzeri, orta ve hafif otizmli çocuklar yemek hazırlıyor ve servis alıyor. Proje kapsamında hem kendileri hem de aileleri sosyalleşiyorlar. Otizm Kafe’den sağlanan gelir, Anadolu Otizm Vakfı aracılığıyla, yine otizmli çocuklara eğitim bursu olarak kullanılmak üzere burs fonuna aktarılıyor.
Kaynak: İHA