ÖKK Personelinin Yargılandığı FETÖ Davasında Ara Karar

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine katılmamalarına rağmen örgüt üyesi oldukları iddiasıyla 14 Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) personelinin yargılandığı davanın 2’inci celsesinde ara karar verildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan 14 Özel Kuvvetler Komutanlığı personelinin yer aldığı davanın 2’inci celsesi bugün tamamlandı. Sanıklar, taraf avukatları ve sanık yakınlarının katıldığı duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanan sanık Mehmet Avcı, iddianamede yer alan hiçbir hususu kabul etmediğini, ameliyatlı olduğu için olay gecesi evde bulunduğunu ve olayları evden takip ettiğini, raporlarının da delil olarak mevcut olduğunu beyan etti.

"FETÖ’cüler ByLock dışında Tango da kullanıyor"

ByLock kullanmadığını ifade eden tutuklu sanık Ömer Ali Büyük ise, ByLock uygulamasını basından öğrendiğini iddia etti. Ayrıca FETÖ üyelerinin ByLock dışında "Tango" isimli başka iletişim platformlarını da kullandıklarını ileri süren Büyük, "Neden sadece ByLock kullananlar gözaltına alınıyor? Ben bir yıla yakın süredir içerideyim, durum tedbirden çıkıp cezaya dönüştü artık" diye konuştu.

Sanık Okan Benli de 2014 yılında haberi olmaksızın birisi tarafından kendi adına ByLock indirildiğini, kendisinin kullanmadığını söyledi.

Sanıklardan Alperen Tunç ise savunmasını hazırlayamadığını belirterek, mahkemeden süre istedi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Manga, sanıklar Ömer Ali Büyük, Okan Benli, İbrahim Tümtürk ve Neşet Canbakış’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Verilen kısa aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasına karar verdi. Duruşma, 26 Eylül 2017 tarihine ertelendi.
Kaynak: İHA