Öğrencilere LYS Tavsiyesi Açıklaması 'Sakın Panik Yapmayın'

Tüm Türkiye’de yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulunan uzmanlar, öğrencilerin mutlaka sakin olması gerektiğinin altını çizdi.

Öğrencilere LYS Tavsiyesi Açıklaması 'Sakın Panik Yapmayın'
Üniversiteye girecek öğrenciler için yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’na artık saatler kaldı. Milyonlarca öğrenci, hayal ettiği üniversiteler için sınava girmeye hazırlanırken, uzmanlarda da önemli uyarı geldi. Bayraklı Gençlik Eğitim Merkezi (BAYGEM)’de Matematik öğretmeni olarak görev yapan Selma Uğuz, sınav öncesi velilere de büyük görevler düştüğünü söyledi.

Öğrencilerin sınavda rahat olmasını isteyen Uğuz, “Kesinlikle panik yapmayın. Panik hata yaptırır. Her zaman yaptığınızı, en iyi bildiğinizi uygulayın. Başarı gelecektir. Öğrencilerin yapması gereken, kendileri gibi olmak. Bildikleri yerden başlamaları önemli. Her ay düzenli olarak yaptığımız deneme sınavlarında nasıl hareket ediyorlarsa öyle davransınlar. Sınav süreleri 135 dakika. Çok uzun bir süre. Zamanı kontrol ederek rahatça, panik yapmadan soruları çözsünler. Başarı mutlaka gelecektir” diye konuştu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyerek, “Çocuklarımız yıl boyu çalıştı, çabaladı. Şimdi önemli bir sınava girecekler. Hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum. Umarım istedikleri üniversiteleri, bölümleri kazanırlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA