Öğlen Ezanıyla Birlikte 'Tekne' Oruçlarını Açtılar

Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Osmaneli Belediyesi ve Osmaneli İlçe Müftülüğünün katkılarıyla hazırlanan Tekne Orucu projesi kapsamında ilköğretim 4. sınıf öğrencileri iftarlarını açtı.

Öğlen Ezanıyla Birlikte 'Tekne' Oruçlarını Açtılar
Sakarya nehri kenarındaki Osmaneli Belediyesi’nin sosyal hizmetler salonunda düzenlenen ve 4 gün süreceği belirtilen programa, ilçedeki 3 ilkokulun öğrencileri katıldı.

Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütmekte olduğu “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında öğrencileri oruca alıştırmak amacıyla ‘tekne orucu’ hayata geçirildi. Sahura aileleri tarafından kaldırılan öğrenciler öğlen ezanının okunmasıyla birlikte hep beraber oruçlarını açtı.

Programda konuşan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ilk kez yapılan bu projenin ileriki yıllarda tekrarlanabileceği ve bu projenin ortaklarından biri olmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Başkan Şahin “Ramazan’la birlikte gönül dünyamızda yaşadığımız heyecanı ve huzuru istedik ki çocuklarımız da yaşasın. Bu dönemde sevinç ve mutlulukla yapmış olduğu etkinlikler ve çalışmalar onların gönül dünyalarında unutulmaz izler bırakmaktadır” dedi.

Programda daha sonra konuşan İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, öğrencilere oruç ve orucun önemi ile ilgili konuşma yaptı. Bostancı, konuşmasında, imsak, iftar kavramları ile orucun fert ve toplum üzerindeki faydalarından, kişiye kazandırdıklarından bahsetti. Aydın Bostancı, “Ramazan orucunu tutmanın faydaları ve bu ayın bereketleri saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Her şeyin zekâtı olduğu gibi, bedenin zekâtı da oruçtur. Oruç, insanları dünyada kötülüklerden sakındıran, ahirette de cehennem azabından koruyan ve günahların bağışlanmasına vesile olan bir ibadettir. Öğrencilerimize bu Ramazan ayı maneviyat iklimini yansıtmak istediklerini, sahur zamanı ailesi ile uykudan uyanan ve oruçluyken aynı heyecanı yaşayan çocukların yetişmesi gerekmektedir. Şunu da unutmamalıyız ki, gerçek manada oruç tutmayanların kendilerine oruçlarından sadece aç ve susuz kalmalarından başka hiçbir faydasının olamayacağını da hepimiz çok iyi bilmeliyiz. Birçok hikmeti olmakla beraber orucun mana ve mahiyeti budur. Bu projede emeği geçenlere ve yarınlarımız olan çocuklarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Düzenlenen programda son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci konuştu ve “Tekne orucu, bir Anadolu geleneğidir. Geleneklerimizi yaşatmanın ve bir sonraki nesillere aktarmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Bizim Ramazan ayı ile birlikle gönül dünyamızda yaşadığı heyecanı ve huzuru istedik ki çocuklarımız da yaşasın “dedi.

Kaynak: İHA