Melikgazi'de İlaçlama Çalışmaları

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, haşere ile mücadele çalışmalarını başlattıklarını ve ilaçlama ekip sayısını artırdıklarını bildirdi.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamda, belediye olarak yeni bir ilaçlama makinesi aldıklarını, böylece daha verimli ve daha kısa sürede ilaçlama yapabileceklerini ifade etti.

Bir telefonla ekiplerin ilaçlama bölgesine yönlendirildiğini aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

'İlçede yeşil alan ve parklarda bitki haşaratına, ağaç ve yaprak böcekleri ile özellikle kenelere karşı etkin bir ilaçlama çalışması içerisindeyiz. Bu ilaçlama ile ağaçların bit, sinek ve istenmeyen diğer zararlı haşaratın yuva yapmasını engelliyoruz. Geniş bir alanda daha etkin ve verimli bir hizmet için teknolojinin her türlü yeniliklerini ve araçlarını kullanıyoruz. 5 ekip gündüz, 5 ekip akşam çalışmakta. Dolayısı ile günde 10 ilaçlama ekibi ilçeyi adeta ilaç ile taramaktadır. İlaçlama ile yaprak biti, ağaç sineği, örümcek ve kemirici böcekler imha edilmektedir. Dolayısıyla çevre sağlığı korunmaktadır.'

Büyükkılıç, ilaçlama yaptırmak isteyen bina yöneticisi, kurum ve kuruluş yetkililerin 0352 252 13 33 nolu telefonu arayabileceklerini de vurguladı.

Kaynak: AA