'Kepez Kent Merkezi' Projesi Başlıyor

Kepez Belediyesi’nin ‘Kepez Kent Merkezi’ Projesinin 1. Kısmındaki 55 bin metrekarelik kent meydanı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Türk Kültürü Parkı ile demokrasi müzesinin yapımı başlıyor.

'Kepez Kent Merkezi' Projesi Başlıyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleşen Kepez Belediyesi olağanüstü meclis toplantısında 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Görüşülen gündem maddelerin bir tanesi de Kepez Kent Merkezi Projesi içerisinde yer alan Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin çevre düzenlemesinde bir bütünlük sağlanması amacıyla caminin güneyindeki 6 parselin kamulaştırılması oldu. Kamulaştırma talebi, oybirliği ile meclisten geçti.

Kepez’in merkez camisine yeşil çevre

Yeni Mahalle’de eğitim kurumlarının ve sosyal tesislerin olduğu bölgeyi kapsayan Kepez Kent Merkezi Projesi ile ilgili meclisi bilgilendiren Başkan Hakan Tütüncü, projenin 1. kısmında yer alan Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin hızla tamamlandığını belirtti.

Caminin, Antalya’nın en güzel mimari eserlerinden bir tanesi olacağını aktaran Başkan Tütüncü, “24 saat canlı Kur’an-ı Kerim okunacak olan camimizin çevresinde camimizin mimarisiyle bütünleşen çevre düzenlemesi yapmayı arzu ediyoruz. Bu amaçla caminin hemen güney kısmında bulunan 13 dönümlük 6 parseli, kamulaştırarak, camimizi yeşil bir dokunun içerisinde tutma niyetimiz var. Yine caminin güneyinde, imar planında çocuk oyun bahçesi olan parselde eski ana çocuk sağlığı merkezi binası var. Bu binayı tahliye ettikten sonra bu alanı da caminin yeşil dokusuna dahil edeceğiz. Yine caminin bahçesine tarihi Bosna çeşmesi de yapacağız.”

Kepez’e 55 bin metrekarelik meydan

Tütüncü, Kepez Kent Merkezi Projesi’nde yer alan kent meydanının yapımının başladığını kaydetti.

Kent meydanını, siyasi partilerin mitinglerine ev sahipliği yapan Yeni Mahalle’deki Seyhan Caddesi’nde, Turgut Özal Spor Salonu’nun her iki yanındaki 55 dönümlük araziye yapacaklarını kaydeden Tütüncü, “2009’da göreve geldiğimizde kent meydanını yapacağımız parsellerin her birinin malikleri vardı. Bu maliklerle anlaşarak parselleri kamulaştırdık. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından kent meydanı yapımıyla ilgili inşaat süreci başladı.

Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Yeşil dokunun ağırlıklı olduğu tören alanı, anıt alanı, model araç oyun alanı ile skateboard (kaykay) oyun alanının olacağı 55 bin metrekarelik dev bir meydanı Kepez’e armağan ediyoruz” dedi.



Demokrasi müzesi

Başkan Hakan Tütüncü, kent meydanının batı tarafına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışından başlayarak günümüze kadar Türkiye’nin demokrasi serüvenini anlatan bir demokrasi müzesi binası yapacaklarını ifade etti.



15 Temmuz Demokrasi Meydanı

Tütüncü, kent meydanının karşısında Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin güneyinde 10 dönümlük alanda 15 Temmuz Demokrasi Meydanı düzenlemesi yapacaklarını da dile getirdi. Meydana, 15 Temmuz Demokrasi Anıtı dikeceklerine işaret eden Tütüncü, “Anıtta, halkın darbecileri durdurmak için bir tankın üzerine çıkması ve Metin Doğan adlı vatandaşımızın da Atatürk Havalimanı’nda bir tankın önüne yatması anlatılacak” dedi.



Türk Kültürü Parkı

Bu meydanın hemen yanındaki mevcut mahalle parkını da Orhun Abideleri’nin (Göktürk Yazıtları) bir benzeri dikileceği Türk Kültürü Parkı haline getireceklerini söyleyen Başkan Tütüncü, “Türk Kültürü Parkı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, 24 saat canlı Kuran’ı Kerim’in okunacağı Çelebi Sultan Mehmed Camii, demokrasi müzesi ve 55 dönüm büyüklüğündeki kent meydanını bu dönem Kepez’e kazandıracağız.”
Kaynak: İHA