İngiltere'de Oy Verme İşlemi Sürüyor

İngiltere, Avrupa Birliği’nden çıkış sürecinin hangi hükümet tarafından yürütüleceğini belirlemek üzere sandık başına gitti. Bu sabah başlayan oy verme işlemleri sürüyor.

İngiltere'de Oy Verme İşlemi Sürüyor
İngiltere Başbakanı Therasa May, Avrupa Birliği’nden çıkış (Brexit) sürecinde müzakere masasına daha güçlü bir şekilde oturmak istediği için erken seçim kararı almıştı. İngiltere, son iki yılda 3’üncü kez sandık başına gitti. 40 bin merkezde kurulacak sandıklarda oy kullanılacak ülkede 46.9 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu belirtiliyor.

İngiltere’de oy vermeye giden seçmenlerden Marta, yapılacak seçimin çok önemli olduğunu belirterek Brexit süreci, terörizm, göçmenler, küresel ısınma gibi konularda İngiltere için en iyi olacak liderin seçilmesini ve seçimin güvenlik noktasında çok önemli olduğuna da değindi. Ülkede yaşanan terör saldırılarına da değinerek seçimin önemini vurguladı.

Seçmenlerden Sam Brexit sürecine değinerek, “Bu seçimlerde Muhafazakar Parti ve İşçi partisi yarışıyor. Seçimler yüzünden iki grup kızıştı. Brexit sürecinden ayrılmayı destekleyen biri olarak sadece 2 yıl sonra gerçekleşecek Brexit olarak değil, 5 yıllık süreç için oy veriyorum. Seçilecek olan hükümetin ülkeyi nereye götüreceği benim için önemli. Sadece Brexit süreci değil sağlık, güvenlik, kamu hizmeti alanları da oy vermem noktasında önemli” dedi.

Genç seçmenler ise “Seçimlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başbakan tekrar seçilecek ve uzun bir süre kalacak. Gençler için bu seçimin önemli olduğunu düşünüyorum. Therasa May yaşça daha büyük bir kesime hitap ediyor. Bizim de sesimizin duyulması gerektiğine inanıyorum. İşçi Partisi lideri Corbyn gençlere daha fazla yöneliyor. Her seçimde daha fazla genç jenerasyon gelecek. Gençlere daha fazla önem verilmeli. Şimdi ya da gelecekte en fazla duyulan ses gençlerin olacak” dedi.

Kaynak: İHA