GÜNCELLEME - İzmir'deki Terör Operasyonu

Operasyonda gözaltına alınan Nusaybin'de terör örgütünün sözde 'Mardin sorumlusu' 'Seyit Reşo' kod adlı Hasan Turan'ın öldürüldüğü çatışmadan yaralı kurtulan A.O. ile kardeşi tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan 2'si tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele ile Özel Harekat şubelerine bağlı ekiplerce 1 Haziran'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, geçen yıl Mardin'in Nusaybin ilçesinde İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesinde 'gri' kategoride yer alan ve terör örgütünün sözde 'Mardin sorumlusu' olan 'Seyit Reşo' kod adlı Hasan Turan ile 5 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmadan yaralı kurtulan A.O, terörist Hasan Turan'ın babası olan ve Konak ilçesinde 2014 yılına kadar muhtarlık yapan A.Turan'ın aralarında bulunduğu 4 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından 'terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan A.O. ve kardeşi tutuklandı, terörist Hasan Turan'ın babası A.Turan ve diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

A.O'nun sahte kimlikle İzmir'e geldiği ve burada tedavi edilmek istendiği öğrenildi.

Öte yandan, A.O'nun yakalanma anına ait operasyon görüntüleri de basınla paylaşıldı.

Kaynak: AA