Görele Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Görele Devlet Hastanesi’nde hastane personelinin de katılımıyla yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Görele Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Yapıldı
Her türlü yangın faciasına karşı gerekli önlemlerin alındığından emin olmak için düzenlenen tatbikata, Görele Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de destek verdi. Eş zamanlı düzenlenen uygulamalarla, binadan personelin, yatan hastaların tahliyesi, çeşitli kurtarma teknikleri ile alt ve üst katlarda mahsur kalanların kurtarılması, yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Görele Devlet Hastanesi‘nde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin kontrolünde başlatılan yangın tatbikatı hastane 2. katında yangın dumanlarının çıkması ile hastane içinde yangın alarmı verildi.

Görele Belediyesi İtfaiyesi ve hastane yangın ekiplerinin işbirliği ile yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları bir yandan sürerken ikinci katta mahsur kalan hastalar merdivenlerden sedye ile indirilip ilk yardım ekipleri tarafından ambulansa alınarak yoğun bakım çadırına götürülerek müdahale edildi.

Tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade eden Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Azime Bulut, çıkması muhtemel yangına zamanında müdahale edebilmek için personele gerek teorik ve gerekse de uygulamalı olarak bir eğitim vermek amacıyla bu tatbikatın düzenlendiğini söyledi.

Kaynak: İHA