Gitti Balık Çiftlikleri, Geldi Baz İstasyonu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Sahilkent Mahallesi’nde 2015 yılının Haziran ayında Engürü Sitesi sınırları içinde yer alan, üç gsm operatörüne ait baz istasyonu; belediye yetkilileri, site yönetimi ve sakinlerinin büyük çabalarıyla kaldırılmasının ardından, önceki gün sessiz sedasız geri gelmesi site halkını yeniden ayaklandırdı.

Gitti Balık Çiftlikleri, Geldi Baz İstasyonu
Kumlubahçe Sitesi’nde yeni bir baz istasyonu inşası yapılmaya başlanmasıyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Engürü Sitesi Başkanı Gürsel Uslu, “Bir proje inşa edilirken, şantiye alanının görülecek bir kısmına proje ile ilgili bilgilerin yer aldığı pano yerleştirilmelidir. Baz istasyonu inşasında bu panonun olmayışı çevre site sakinlerini bu istasyonlar da; İlgili yönetmeliğe uygun hareket edilip edilmediği, Güvenlik sertifikasına sahip olup olmadığı, Ölçüm verileri alınarak analizlerin yapılıp yapılmadığı, sorularını sormaya sevk etmiştir. Ayvalık Belediye Başkanı Sayın Rahmi Gençer’in kaldırılması için büyük emekler verdiği bu baz istasyonu, 4 yıldır Mavi Bayrak sahibi olan plajın yakınına neden konur? Üstelik hemen bitişiğinde doğa harikası Kumlubahçe Plajı da bulunurken.

Bu yapılan hangi aklın veya menfaat ilişkisinin ürünüdür? Uzun vadede bu istasyonların insan sağlığına olan olumsuz etkisi hemen herkes tarafından bilinmektedir. Civarda yaşayan, Plajlara serinlemek için gelen insanların sağlığının hiç mi önemi yok? Sahilkent mahallesi olarak beklentimiz en kısa zamanda yetkin kişilerin konuyla ilgilenmesi ve kamuoyuna durumla ilgili bilgi verilmesinin sağlanmasıdır.” diye konuştu.

Kaynak: İHA