Eskişehir'de Vatandaşların Bilet Çilesi

Eskişehir’de, Eczacılık Tramvay Durağı yakınında bulunan Esbilet satışı ve Eskart yükleme noktası yapan büfenin kapanmasının ardından vatandaşlar yakınlarda bilet bulmakta sıkıntı yaşıyor.

Eskişehir'de Vatandaşların Bilet Çilesi
Eczacılık Tramvay Durağı yakınındaki büfenin yaklaşık 2 ay önce kapanması üzerine toplu taşımayı kullanmak isteyen vatandaşlar büyük sorun yaşıyor. Yakınlarda başka bir bilet satış noktasının olmaması ve bölgede özellikle öğrencilerin yoğun olarak bulunması mağduriyetleri de beraberinde getiriyor.

Büfenin yaklaşık 2 aydır kapalı olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm için herhangi bir adım atılmadığını öne süren Hilal Yeşilçam isimli vatandaş, büfenin kapanışı sonrası Eczacılık Tramvay Durağında büyük sıkıntıların yaşandığını belirtti.

Yetkililerden acil bir çözüm beklediklerini belirten Yeşilçam, “Buradaki problemden haberi olmayan ve Eskart’ı bulunmayan çoğu insan, diğer yolculardan ricada bulunarak, onların kartları ile tramvaya ve otobüse biniyor. Kütüphanede ders çalışan öğrencilerin bu konuda büyük sıkıntıları oluyor. Bir bilet almak için buradan SSK Durağına kadar yürümek zorundasınız. Bu kolay bir şey değil. Maalesef aradan uzun bir süre geçmesine rağmen çözüm adına bir adım atılmıyor. En kısa sürede bu sıkıntıların çözüleceğini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan en yakın tramvay bileti satış noktasının yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesinde olduğu belirtiliyor.
Kaynak: İHA