Eskicioğlu Konağı Gümüşhane Üniversitesine Tahsis Edildi

Gümüşhane İl Genel Meclisinin geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Haziran ayı toplantıları devam ediyor.

Eskicioğlu Konağı Gümüşhane Üniversitesine Tahsis Edildi
Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantılarda Süleymaniye Mahallesinde bulunan Bilim ve Maden Müzesi yapılmak üzere büyük kısmı hibe edilen restorasyonu devam eden taşınmaz kültür varlığının Gümüşhane Üniversitesi adına tahsisi konusu görüşüldü.

Geçtiğimiz ay yapılan toplantılarda gündeme gelen ve Eğitim, Kültür, Spor ve Turizm Komisyonuna havale edilen konuyla ilgili çalışmasını yapan komisyonun raporunu komisyon başkanı Hüseyin Bedir meclis üyelerine aktardı.

Eskicioğlu konağı Gümüşhane Üniversitesine tahsis edildi

Komisyonun yaptığı çalışmada tarihi Eskicioğlu konağının Akagün ailesine ait olduğunu ve büyük bir kısmını hibe olarak İl Özel İdaresine verildiğini hatırlatan Bedir, "Restorasyonu devam eden konak şehrin turizmine katkı sağlayacak. Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde çalıştırılması da daha etkin ve verimli olacağını düşünüyoruz. Tahsis konusunu komisyonumuz uygun mütalaa etmektedir" dedi.

Yapılan oylama sonucunda tahsis konusu kabul edildi.

Köse’de GES kurulacak

Gündemde yer alan bir diğer konu ise Köse ilçesine bağlı Gökçeköy köyü mevkiinde bir firma tarafından yapılması planlanan Lisanssız Güneş Enerji Santraline (GES) yönelik hazırlanan imar planı görüşüldü. Geçtiğimiz ay İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna gönderilen konuyla ilgili her iki komisyonun başkanı Hüseyin Güvendi tarafından meclis üyelerine hazırlanan rapor aktarıldı. Güvendi, köyde 23 dönüm alanda kurulacak tesis için hazırlanan planın uygun olduğunu söyledi.

Daha sonra yapılan oylamada gündem maddesi kabul edildi.
Kaynak: İHA