Erzincan'da 'Terör Örgütü' Davası

Terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına üye oldukları, örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları öne sürülen aralarında üniversite öğrencilerinin de yer aldığı 7'si tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzincan'da, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına üye oldukları, örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları öne sürülen ve aralarında üniversite öğrencilerinin de yer aldığı 7'si tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzincan 1.Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Erzincan Üniversitesi öğrencisi olan tutuklu sanıklar Anıl Doruk G, Leyla S, Sümeyra Y, Nami T, Mehmet Salih K, Şahin K, Ayşe Y. ve bazıları aynı üniversitede öğrenci olan 10 tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulundu.

Giresun E Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Remzi D. ile Özgür H. de Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya 'tanık' olarak olarak katıldı.

Mahkeme heyeti, tanıklara emniyette verdikleri ifadeleri hatırlatarak, sanıklar hakkında bildiklerini anlatmalarını istedi.

Erzincan’da gözaltına alındıkları sırada emniyette verdikleri ifadelerinin baskı altında alındığını öne süren her iki tanık da bu ifadeleri kabul etmedi.

Sanıkların suçsuz olduğunu ileri süren her iki tanık, üniversite öğrencilerince kurulan dava konusu derneğin ise valilik izniyle yasal olarak açıldığını ifade etti.

- Sanıklar suçlamaları reddetti

Tanık ifadelerine karşı diyecekleri sorulan tutuklu sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, 6 aydır cezaevinde bulunmaları yüzünden mağdur olduklarını savundu.

Tutuklu sanıklar bu sebeple tahliyelerini ve beraatlerini talep etti. Tutuksuz sanıklar da suçlamaları reddedip beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu 7 sanığın bu halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

-İddianame

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, çoğunluğu üniversite öğrencisi olan 17 sanığın, PKK'nın gençlik yapılanması ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan bir derneğin bünyesinde, terör örgütü adına faaliyet gösterdikleri belirtiliyor.

Örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları belirtilen sanıkların 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.
Kaynak: AA