Ekmeğini, Kalaycılık Yaparak Kazanıyor

Dede baba mesleği olan kalaycılığı yapan 57 yaşındaki Mehmet Tokgöz, kalaycı arabasıyla il il gezerek ekmeğini kazanıyor.

Ekmeğini, Kalaycılık Yaparak Kazanıyor
Teknolojiye karşı direnen kalaycılar bir taraftan zor şartlarda baba mesleğini sürdürmeye çalışırken, diğer taraftan da kalaycılığa alternatif olarak mutfak aletlerinin tamiri yaparak ayakta durmaya çalışıyor.

Bin 890 kilometre uzaklıkta bulunan Bursa’dan kendisine ait aracıyla Kars’a gelen 57 yaşındaki Mehmet Tokgöz, seyyar kalaycılık yaparak ailesinin geçimini sağlıyor. Mehmet Tokgöz, kendisine ait aracıyla yaz sezonunda Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz bölgelerindeki illeri eşi Aysel Tokgçz ile birlikte gezerek bakır kapların ve mutfak malzemelerine yeniden hayat veriyor.

Eskiyen çeliklere yeniden hayat verdiklerini ifade eden Mehmet Tokgöz, “Bakımını yapıyoruz. Kalay işi yapıyoruz. İşler normal gidiyor. Ekmeğimizi alıyoruz. Durumumuz işe bağlı, gelecek malın kalitesine bağlı, ev aletlerine yeniden hayat veriyoruz” dedi.

Eşi Aysel Tokgöz ile birlikte kendisine ait araçla Bursa’dan Kars’a gelerek eşiyle birlikte eski mutfak aletlerinin tamir, bakım ve kalayını yapan Mehmet Tokgöz, il il gezerek ekmeğini çıkarıyor.

15 gün Kars’ta kalacak olan Tokgöz, Kars’ta sonra Ardahan’a gidecek. Ölmek üzere olan dede, baba mesleğini sürdüren Mehmet Tokgöz, eşi Aysel Tökgöz yardım ediyor. Karı koca sıcak havada caddelerde güneş altına ekmeğini kazanmanın haklı gururunu yaşıyor.
Kaynak: İHA