'Cumhurbaşkanı'na Hakaret'ten Yargılanan Nasuh Mahruki İlk Kez Hakim Karşısına Çıktı

Hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan dava açılan eski Akut Başkanı Nasuh Mahruki, ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahruki hakkındaki adli kontrol kaldırılırken, dava 17 Ekim’e ertelendi.

Hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan iddianame hazırlanan eski Akut Başkanı Nasuh Mahruki’nin yargılanmasına bugün başlandı. 52’nci Asliye Ceza Mahkesinde ilk kez hakim karşısına çıkan Mahruki duruşmaya avukatıyla beraber katılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Cumhurbaşkanı Vekili Av. Ahmet Özel’in yetkilendirmesiyle Av. Şeyma Pehlivan duruşmaya geldi. İddianamenin kabulüne ilişkin kararın okunması ve kimlik tespiti işleminin yapılmasının ardından açık yargılama başladı.

İddianame, sanık Mahruki’ye de okundu.

‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan yargılanan Mahruki, hakkındaki suçlamalara yönelik mahkemenin ilk duruşmasında, “Katıldığım bir televizyon programında konuklardan Murat Özer’in, 12 adanın İsmet İnönü ve kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından Yunanlılara verildiğini söylemesi üzerine, bunun Lozan’dan önce gerçekleştiğini ve 17 adanın AK Parti hükümeti döneminde Yunanlılara bırakıldığını söyledim. Bu işlemi gerçekleştiren tüm kamu görevlilerinin, yani Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı, ilgili Vali ve Başsavcıların da vatan toprağını terk ettikleri için vatana ihanetten yargılanacaklarını beyan ettim. Bu, bu konuda birçok kişi tarafından daha önce yazılan köşe yazıları ve söylenen söylemleri tekrar niteliğindeydi. Kesinlikle benim kastettiğim kişi sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan değildi, 2004-2006’da Cumhurbaşkanı olarak Ahmet Necdet Sezer görev yapıyordu” ifadeleriyle savunma yaptı.

Tanıkların da dinlenilmesinin ardından karar veren hakim, söz konusu televizyon programının bütününün bilirkişi heyeti tarafından incelenmesine ve Mahruki hakkındaki adli kontrolün kaldırılmasına karar verdi. Dava 17 Ekim’e ertelendi.
Kaynak: İHA