CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger Açıklaması

'Biz herhangi bir oya sahip çıkmanın demokrasiye sahip çıkmak olduğuna inanan bir kültürden geldik. Bizim dışımızdaki herhangi birinin oyuna da sahip çıkmak, bence demokrasinin birinci kuralı. O yüzden bunlara çok dikkat etmek lazım'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, 'Biz herhangi bir oya çıkmanın demokrasiye sahip çıkmak olduğuna inanan bir kültürden geldik. Bizim dışımızdaki herhangi birinin oyuna da sahip çıkmak, bence demokrasinin birinci kuralı. O yüzden bunlara çok dikkat etmek lazım.' dedi.

Aksünger, partisinin İçel İl Başkanlığı tarafından Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İçel'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye genelinde halk oylamasında ne yaşandığını bilimsel olarak ortaya koyacaklarını aktaran Aksünger, 'Ben bir rapor çıkardım ve tüm örgütlere gönderdim. Oradan da herkes ne olduğunu rahatlıkla görebilir.' diye konuştu.

16 Nisan'da ne olduğunu milletin merak ettiğini belirten Aksünger, şunları söyledi:

'Ne yaşandı, neler oldu diye çok merak ediliyor. Normalde aslında seçim işleri benim işim değil ama ister istemez bazı şeyleri yaparken sorumluluğunuz gereği bazılarını da üstlenmeniz gerekiyor. Bundan da hiçbir zaman muzdarip olmadım. Hatalar, sıkıntılar olsa da biz işimizi hep beraber yaptığımız için o hata da başarı da hepimizin ortaktır. Biz hataya da sahip çıkacağız, kendi öz eleştirimizi de yapacağız. Eğer gerçekten iyi şeyler yaptıysak, ödüllendireceğiz.'

CHP'li Aksünger, seçimlerde oylara sahip çıkmanın önemine değinerek, 'Biz herhangi bir oya sahip çıkmanın demokrasiye sahip çıkmak olduğuna inanan bir kültürden geldik. Bizim dışımızdaki herhangi birinin oyuna da sahip çıkmak, bence demokrasinin birinci kuralı. O yüzden bunlara çok dikkat etmek lazım.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA