BYEGM'in Kuruluş Yıl Dönümü

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Antalya İl Müdürlüğü, BYEGM'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla iftar verdi.

Kemer ilçesindeki bir restoranda verilen iftara, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Kızılkaya, Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Murat Eğilmez, Basın İlan Kurumu Antalya Şube Müdürü Nedim Engin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İdris Taş ve basın mensupları katıldı.

Programda konuşan BYEGM Antalya İl Müdürü Esen Diler, 1862 yılında Maarif-i Umumiye Nezaretine bağlı olarak Matbuat Müdürlüğü adı ile kurulan, 7 Haziran 1920'de Matbuat ve İstihbarat Müdüriyeti Umumisi ve 1984'te Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü adını alan BYEGM'nin cumhuriyetin en köklü kurumlarından biri olduğunu kaydetti.

Diler, şunları söyledi:

'Basın tarihimizin de en yakın tanıklarından biri olan BYEGM, ülkemizin uluslararası saygınlığını artırma ve küresel düzeyde gerçekçi bir Türkiye algısı oluşturma misyonuyla faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Merkez teşkilatı, 19 il müdürlüğü, yurt dışındaki 39 basın müşavirliğiyle dünyadaki gelişmelerin karar vericilere zamanında ve doğru şekilde yansıtılması, yerli ve yabancı basın mensuplarının çalışabilmeleri için uygun ortam oluşturulması ile Türkiye'nin uluslararası alandaki konumunun güçlendirilmesi yolunda çalışmalar yürütülmektedir.'

Kaynak: AA