Büyükşehir Belediyesi'nin Tarıma Desteği Sürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi arasında imzalanan protokol ile ilçedeki jeotermal kaynakların daha verimli kullanılabilmesi amacıyla topraksız tropik seracılık yapılması için imzalar atıldı. Protokol imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma desteğinin süreceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Tarıma Desteği Sürüyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyeleri arasında imzalanan protokol ile ilçedeki jeotermal kaynakların daha verimli kullanılabilmesi amacıyla topraksız tropik seracılık yapılması için imzalar atıldı. Sındırgı Belediyesi ile birlikte jeotermal seracılık için protokol imzaladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “İnşallah bu sera örnek çiftçiliği, çiftçilik ile uğraşan vatandaşlarımıza öğreteceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sındırgı’da 98 derece sıcak su kaynağı olduğunu söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise, 2 yıldır jeotermal ile bin 500 konutta ısıtma işlemi uyguladıklarını belirtti.

Suyun sıcaklığı nedeniyle seracılık yapmaya uygun olduğunu ifade eden Yavaş, “Konutlardan kalan kısım termal turizm için otellere veriliyor. Bu maksatla seracılık Sındırgı’da tarımın gelişmesi için önemli bir etken. Yapılacak teknolojik serada protokoller ile bölgemizin bu konuda uygun olduğu, iklim şartlarının müsait olduğu ifade edildi. Bu sebeple Büyükşehir’imizden destek istedik. Böylelikle seracılığın gelişmesi ve istihdam sağlanması sağlanacak. Böyle bir desteği bize verdiğinden dolayı Büyükşehir Belediye başkanımız Ahmet Edip Uğur’a teşekkür ederiz. Sındırgı’ya ekonomik ve istihdam açısından büyük bir katkı olacak” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen protokol törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mekin Tüzün katıldı.

Kaynak: İHA