Birleşik Krallık'ta Halk Erken Seçim İçin Sandık Başında

Siyasi liderler oylarını kullandı.

Birleşik Krallık Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası ve yeni hükümeti belirlemek üzere yapılan seçimde, siyasi liderler oylarını kullandı.

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta halk, parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası ve yeni hükümeti belirlemek üzere sandık başına gitti.

Seçimde siyasi liderler de oylarını kendi seçim bölgelerinde kullandı.

Muhafazakar Partinin lideri ve Başbakan Theresa May, yerel saatle 09.15'te (TSİ 11.15) Londra'nın batısındaki Maidenead'de, ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn ise aynı saatlerde Londra'nın Islington bölgesinde oy verdi.

May'in 18 Nisan'da açıkladığı erken seçim kararıyla girilen seçim yarışında 68 siyasi parti yer alıyor. Parlamentodaki 650 milletvekilliği için 191’i bağımsız toplam 3 bin 304 aday yarışıyor.

Parlamento, seçimle gelen Avam Kamarası ile atanan ve sadece sınırlı denetleme yetkisi bulunan Lordlar Kamarası'ndan oluşuyor. Avam Kamarası üyeleri 5 yılda bir seçiliyor. Ülkede seçim sistemi dar bölge ve çoğunluk esasına dayanıyor. 650 seçim bölgesinde en fazla oy alan aday parlamentoya giriyor.

Yaklaşık 47 milyon seçmenin bulunduğu ülkede oy verme işlemi yerel saatle 22.00'de sona erecek. Seçim sonucunun, gece yarısından sonra netleşeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: AA