Beyoğlu'nda Yaşlı Ve Engelliler Hep Birlikte İftar Yaptı

Beyoğlu’nda yaşlı ve engelli vatandaşları aileleri ile aynı sofralarda buluşturan iftar yemeğine katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Dinimizin bize öğrettiği temel şey kendimize ve çevremizdeki her şeye merhamet etmek ve iyilik yapmaktır. Bugün burada merhamet etmenin zirvesini yaşayan aileler var. Cenab-ı Allah onlara merhametin en güzelini öğretmeyi nasip etmiş” dedi.

Beyoğlu'nda Yaşlı Ve  Engelliler Hep Birlikte İftar Yaptı
Her gün meydanlarda ve mahallelerde kurulan gönül sofralarıyla yaklaşık beş bin kişinin hep birlikte iftar yaptığı Beyoğlu’nda yaşlı ve engelli vatandaşlar da unutulmadı. Beyoğlu Belediyesi, AK Parti Beyoğlu İlçe Teşkilatı ile birlikte Aynalıkavak Semt Konağı’nın bahçesinde düzenlediği iftar programında ilçede yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşları aileleriyle birlikte aynı sofralar etrafında buluşturdu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş’un da katıldığı iftar programında yaşlı ve engelli vatandaşlar hep birlikte iftar yapmanın keyfini yaşadılar.

“Burada merhamet etmenin zirvesini yaşayan aileler var”

Programa katılarak yaşlı ve engelli vatandaşlarla sohbet eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Cenab-ı Allah’ın iki sıfatı; rahman ve rahim. Cenabı Allah rahman sıfatıyla kainattaki her şeye merhamet eder. Rahim sıfatıyla da kendisine inananlara merhamet eder. Dinimizin bize öğrettiği temel şey kendimize ve çevremizdeki her şeye merhamet etmek, iyilik yapmaktır. Bugün burada merhamet etmenin zirvesini yaşayan aileler var. Cenabı Allah onlara merhametin en güzelini öğretmeyi nasip etmiş. Ramazan ayında tuttuğumuz bu oruçlar aç ve susuz kalan bedenlerimizde bize yokluğu da hatırlatıyor. Olmayanı, eksik olanı bir daha hatırlıyoruz. Cenabı Allah bizleri Ramazan ayının hakkının merhamet olduğunu idrak eden kullarından eylesin” dedi.



“Toplumumuzun her kesimine hizmet ediyoruz”

AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ise, “AK Parti teşkilatları olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulduğumuz günden bu yana ülkemizin her kesimine hizmet etmeye çalışıyoruz. Tüm yerel yönetimlerimizde olduğu gibi İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve Beyoğlu Belediyemiz de gece gündüz demeden ülkemize ve insanlarımıza hizmet üretiyorlar. Bu hizmetleri yaparken de toplumumuzun dezavantajlı kesimlerine daha çok hizmet götürmek, onların hayatlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak öncelikli hedeflerimizdendir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA