Belediyeden Yenilikçi Dahiler İçin Ödüllü Yarışma

Kocaeli Bilişim Fuarı kapsamında Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Tabanlı Yenilikçi Uygulamalar (SAGYU) yarışması düzenleniyor.

Belediyeden Yenilikçi Dahiler İçin Ödüllü Yarışma
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kocaeli Bilişim Fuarı kapsamında “Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Tabanlı Yenilikçi Uygulamalar Yarışması” düzenleniyor. Gebze Teknik Üniversitesi iş birliğiyle organize edilen yarışma tüm yaş gruplarına açık olacak. Başvurularda ‘’Yenilikçi Uygulama projeleri’’, ‘’AR Uygulama projeleri’’ ve ‘’VR Uygulama projeleri’’ ana nitelikler olarak belirlendi.

“Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Tabanlı Yenilikçi Uygulamalar Yarışması”(SAGYU) kapsamında Kocaeli Bilişim Fuarı’nın ana teması olan VR ve AR teknolojilerini genç kuşak özelinde fuar ziyaretçilerinin tamamıyla buluşturmak amaçlanıyor. Yarışma; bu alana ilişkin bilgi birikimini zenginleştirme, teknoloji farkındalığını artırma, eğitim ve yaygınlaştırma faaliyetlerini gerçekleştirme görevini üstlenecek.

Yarışmanın öne çıkan vurguları ise; girişimcilik, yeni teknolojiler ve inovatif uygulamalar olacak. Büyükşehir yarışmayla gençlerin; bilim üreten, yeni teknolojileri geliştirme ve kullanma kapasitesine, yenilikçi ve girişimci özelliklere sahip olacak şekilde yetiştirilmesine katkı sağlamak istiyor. Böylece genç dahilerin projelerini sunabilecekleri girişimsel bir ortam hazırlanacak, girişimcilik ve yenilikçilik kültürünün yaygınlaştırılması sağlanacak.

Yarışmaya herkes yalnızca bir proje ile katılabilecek. Yarışma, temel kodlama dillerini bilen, kendini genç ve girişimci hisseden herkese açık. Yarışma başvurusu için “www.kocaelibilisimfuari.com.tr” adresinde yer alan “Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Tabanlı Yenilikçi Uygulamalar Yarışması” başvuru alanı eksiksiz doldurulacak. Son başvuru tarihi 30 Haziran olan yarışmada kişisel bilgilerin yanında istenilen başvuru mektubu alanında, yarışmaya katılım amacı, programlama konusundaki tecrübe, uygulama geliştirmeye yönelik tecrübe ve eğer varsa uygulama linklerinin ya da proje dosyalarının mutlaka paylaşılması gerekmektedir.

Yarışmaya katılacaklar, alanında uzman kişiler tarafından iki aşamalı bir eğitim sürecine tabi tutulacak. Kocaeli Bilim Merkezinde gerçekleştirilecek eğitimlerin sonucunda finale gitmeye hak kazanacak 20 proje belirlenecek. Yarışmada eğitimi verilecek alanlar, AR1 (Tablet veya Akıllı Telefon Tabanlı AR Uygulamaları), AR2: AR (Gözlük Tabanlı Uygulamalar), VR1 (Akıllı Telefon Tabanlı Mobil VR Uygulamaları), VR2 (Sabit İstasyon VR Gözlük Uygulamaları) olarak belirlendi.

Projeleri başarılı bulunan 3 uygulama ödüllendirilecek. Buna göre yarışmada birinciliği elde eden proje sahibine MS HoloLens, ikinciye HTC Vive Gözlük, üçüncülüğü kazanana ise Android Telefon hediye edilecek. Projesi sergilenen tüm katılımcılara başarı belgesi verilecek.
Kaynak: İHA