Balıkesirliler Avlu'da Soluklanıyor

Ramazan ayı sebebiyle kapılarını halka açan Avlu Balıkesir’e vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Balıkesirlilerin sosyal ve kültürel yaşamına canlılık katan Avlu Balıkesir her akşam renkli görüntülere sahne oluyor.

Balıkesirliler Avlu'da Soluklanıyor
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projelerinden olan Avlu Balıkesir, Ramazan ayı sebebiyle kapılarını açtığı Balıkesirlilerin akınına uğruyor. Balıkesirlilerin sosyal ve kültürel yaşamına canlılık katan Avlu Balıkesir, her akşam renkli görüntülere sahne oluyor. İlk etap çalışmaları tamamlanan ve 2. etap çalışmaları geçtiğimiz günlerde başlanan Avlu Balıkesir’de Ramazan ayı sonrasında ise işyerleri de faaliyete geçecek. Ramazan ayı sebebiyle halka açılan Avlu’da 42 standın 30’u BASOB kararı ile Balıkesir’in esnaflarına tahsis edildi. Ayrıca BSO, BTO, BAUN ve belediyelerin de tanıtım stantları Avlu’da yer alırken, BALMEK kurslarında eğitim görenlerin eserleri de sergilerde beğeniye sunuldu. Avlu Balıkesir’de eksik kalan bölümlerin inşaatları ise diğer yandan devam ediyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi toplumun çeşitli kesimleri için Avlu Balıkesir’de iftar davetleri düzenleyerek, rekreasyon alanının tanıtımını yapıyor.

İtfaiyeden muhteşem gösteri

Ramazan ayı sebebiyle iftar sonrası konserler, etkinlikler ve çeşitli eğlencelerin düzenlendiği Avlu Balıkesir’e Büyükşehir belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri vatandaşlara nefes kesen gösteriler sundu. Flybord gösterisi sunan itfaiye erleri, ayrıca jet skiler ile de gösterilerine renk kattı. Vatandaşların ilgi ile izlediği gösteriler büyük alkış aldı.

Amatör oltacılar Avlu’da

Avlu Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi Balmek kurslarında eğitim gören kursiyerlerin açtığı sergilerde büyük ilgi görürken, çeşitli sivil toplum örgütlerinin açtıkları stantlarda da vatandaşlara eğitim ve bilgiler veriliyor. Olta balıkçılığını yayma çalışmalarını sürdüren Balıkesir Amatör Sportif Oltacılar Derneği de açtığı stant ile vatandaşlara tanıtım ve eğitim çalışmalarında bulunuyor. Balıkçıların stantlarını Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Avlu Balıkesir’de amatör balıkçılar, balık tutma heyecanı da yaşayacaklar.

220 dönümlük rekreasyon alanı

Avlu Balıkesir’de 4 bin 800 metrekarelik yapay gölet su ile dolduruldu. Hizmete açılan 1. etap, Çocuk Köyü ile birlikte 130 bin metrekare büyüklüğünde. 2. etap da dahil olunca, rekreasyon alanı toplam 220 dönüm olacak. Tesisin içinde kültür merkezi ve kongre merkezi de bulunuyor. Balıkesirlilerin ramazan gecelerinde keyifli vakit geçirebilmeleri için her detay düşünüldü. Ramazan boyunca aktiviteler devam edecek. Balıkesir’in ilk ve tek eğlence merkezi çocuk köyü ramazan ayında da çocuklara sınırsız eğlence sunuyor. Birbirinden farklı oyun parkurlarıyla çocuklara masal dünyası tadında eğlenceyi yaşatan çocuk köyü çocukları ramazanda da güldürüyor. Ramazanda çocuklara yüzde 50 indirimle eğlenme imkanı sunan çocuk köyü sınırsız eğlence ile minikleri sevindiriyor.

Başkan Uğur: “Balıkesirlilerin nefes alacağı alanlar inşa ediyoruz”

Büyükşehir Belediyesi olarak insanların sosyal ve kültürel aktivitelerini yerine getirebileceği alanlar inşa ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Avlu Balıkesir artık bitme aşamasına geldi. Ramazanda bütün Balıkesir’e Avlu Balıkesir’i açtık. Hakikaten güzel nefes alacak bir alan oldu. Balıkesirlilerin nefes alacağı alanlar inşa ediyoruz. İnşallah 1 ay içinde Avlu Balıkesir’de ticari alanlar açılacak. İkinci etabın ihalesi yapıldı. Yine çamlıktaki rekreasyon alanımız 350 dönüm. Orasının da inşaatı başladı.

Hilal Minareli Camii, kütüphanesi, bilim merkezi, minia Balıkesir’i, cafesiyle, restoranıyla Balıkesir’e nefes alacağı Balıkesir’in marka olacağı işler yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA