Ayazma'da Toplu İftar Heyecanı Yaşandı

İzmit Belediyesi’nin mahallelerdeki toplu iftarları Ayazma’da yapılan iftar yemeği ile devam etti.

Ayazma'da Toplu İftar Heyecanı Yaşandı
Ayazma’daki kapalı pazar alanındaki iftar etkinliğinde İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve binlerce vatandaş birlikte oruç açmanın heyecanını yaşadılar.

Başkan Doğan, ezan öncesi masaları tek tek dolaşıp vatandaşların Ramazanını tebrik etti. Başkan Doğan, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, ”Yine hep birlikte oruç açmanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz. Bereket ve feyz ayı olan Ramazan ayı mübarek, tutuğunuz oruçlar kabul olsun. Allah huzurumuzu, bereketimizi bozmasın, hep birlikte böyle oruç açmayı nasip etsin. Bütün çabamız sizlere daha çok hizmet etmek, sizlerin mutlu olması içindir. Milletin kuruşunu ziyan etmeden yine millet için harcıyoruz. Haramı helali bilerek, hiçbir ayrım yapmadan, herkesi kucaklayarak, herkesin belediyesi ve belediye başkanı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak en büyük arzumuz. Halka hizmeti Hak’ka hizmet olarak görüyoruz. Bu makamları sizlere hizmet yerleri olarak kabul ediyor, ona göre çalışıyoruz. Ülkemizdeki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım” dedi.

Türkiye’nin İslam Coğrafyası içerisindeki önemine vurgu yapan Başkan Doğan, “Ülkemiz dışında özellikle İslam ülkelerinde büyük sıkıntılar var, savaşlar var. İnsanlara zulmediliyor. Bütün mazlumların, İslam Aleminin tek umudu bizleriz. Türkiye olarak bizler güçlü olursak bize umut bağlayanların da umudu devam eder. İç ve dış düşmanlarımıza vereceğimiz en güzle cevap bir ve beraber olduğumuzu göstermektir” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Ezanın okunmasıyla birlikle alanı dolduran binlerce kişi hep birlikte oruçlarını açtılar.
Kaynak: İHA