'Alıç sirkesi ile kalbinize dost olun'

Alıç bitkisinin, kalp kaslarını güçlendirici, kalp damarlarındaki kan dolaşımını arttırıcı, kalp frekanslarını ve tansiyonu düzenleyici, damarları genişletici nitelikte olduğu belirtildi.

'Alıç sirkesi ile kalbinize dost olun'
Aksuvital Ar-Ge Merkezinden Kimya Mühendisi Nigar Yıldırım alıç bitkisinin bilinmeyenlerini anlattı. Yıldırım bitkinin kalp dostu olduğunu vurgulayarak “Alıç sirkesi ile kalbinize dost olun” dedi.

Yıldırım, alıç bitkisinin yararlarını şu şekilde paylaştı: “Alıç; dişli alıç ve loplu alıç olarak ikiye ayrılan, meyve, yaprak ve çiçeği alternatif tıp adına oldukça fazla kullanım alanına sahip olan bir bitki çeşididir. Alıç, Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde yetişebilen özel bir bakım gerektirmeyen bitki türüdür. Alıç bitkisi, kalp kaslarını güçlendirici, kalp damarlarındaki kan dolaşımını arttırıcı, kalp frekanslarını ve tansiyonu düzenleyici, damarları genişleticidir. Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda alıç bitkisinin kramp çözücü ve sakinleştirici etkisi de olduğu belirlenmiştir.

Homeopati(vücudun kendiliğinden iyileşmesi) için, alıç tentürü alıç meyvesinden hazırlanır, yorgunluk, iştahsızlık ve baş ağrısı, baş dönmesi ve uykusuzluk için doğal tedavi edici niteliktedir. Hastalık etmenlerinin ortaya çıkması akabinde tedavi edici niteliğiyle hastalığı iyileştirme tesiri vardır. Alıç sirkesi, kalp dostu, tansiyon dengeleyici, böbrek aktivitesini arttırıcı etkisi olan alıç meyvesinden istifade etmenin en faydalı yoludur. Faydaları saymakla bitmeyen alıç bitkisinin ekstraktlı sirke formu ile özellikle homeopati ve kalp rahatsızlıklarında etkili bir şifa kaynağıdır. Düzenli kullanımı sonucu damar açıcı etkisini de görebilir ve kendinizi daha zinde ve canlı hissedebilirsiniz. Böylelikle lezzetli bir sirke tüketmenin yanı sıra, kalp damar sağlığınıza bitkisel bir destekte almış olacaksınız.

Ancak alıç sirkesinin etkilerini görebilmek adına, bir iki ay düzenli kullanmamız gerekmektedir. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı alıç sirkesi karıştırılarak hazırlanır. Sabah ve akşam aç veya tok karna içilir. Alıç sirkesinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur, güvenle tüketebilirsiniz” dedi.

Kaynak: İHA