Afyonkarahisar'da İkindi Sohbetleri

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi 'Ramazanda İkindi Sohbetleri' programı düzenledi.

AKÜ Fen - Edebiyat Fakültesinden Yardımcı Doçent Dr. İbrahim Balık'ın, 'İslam ve Ortadoğu'da Hakimiyet Mücadeleleri' başlıklı konuşması öncesi Halil Kaynak tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

İkindi sohbetlerinin beşinci yılında olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Balık, şöyle konuştu:

'Ben iki açıdan takdirle karşılıyorum; Birincisi ilim tahsili için yapılmış böylesine muazzam bir eseri amacına uygun kullanılması açısından ikindi sohbetlerini önemsiyorum. Çünkü medreseler ilim tahsili için yapılan binalardır. Yeri gelmişken benim çalışma alanlarımdan bir tanesi de Selçuklu Medreseleri, Selçuklu Eğitim Sistemidir. Bu çerçeve de pek çok medrese vakfiyesini inceleme imkanı buldum. Bir vakıf eserini bir medreseyi amacı dışında kullanmak, kullanılması için aracı olmak çok büyük cesaret istiyor. Olsa olsa cahil cesareti ile olabilir.

Çünkü vakfiyelerde bu eserleri amacı dışında kullanmak, kullanan kişiler için zimmetine geçirenler için, ilim tahsili dışında başkaca amaçlarda kullananlarla ilgili çok ağır ithamlar var. Bu ithamları bilen birisi olarak bu binanın, eserin ilim tahsili amacıyla kullanılıyor olması müthiş bir hadise.'

Kaynak: AA