53. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali'nin Ateşi Yakıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 53.’sü düzenlenen "Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali" etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü yapıldı ve festival ateşi yakıldı.

53. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali'nin Ateşi Yakıldı
Süleymanpaşa ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan kortej, Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda son buldu. Korteje, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Kemal Cöne, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve diğer ilçe belediye başkanları ile yurtdışından temsilciler ve çok sayıda Tekirdağlı katıldı.

Kortej çeşitli bando takımlarının çaldığı marşlar, korteje öncülük eden Kiraz Güzeli ve çocukları eğlendiren animatörler ile renkli görüntülere sahne oldu.

Kortej yürüyüşünün ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, valilik binası önündeki Atatürk anıtına çelenk sundu ve bir konuşma yaparak kentin isminin tüm ilçeleri kapsadığını ve festivalin de ilin tamamını kapsayacak şekilde kutlanması gerektiğini aktardı. Albayrak, “Bu yıl 6 ilçede Festival kapsamında etkinlikler düzenliyoruz, gelecek yılda 11 ilçede de etkinlikler düzenleyerek festivali tüm şehirde coşkuyla kutlayacağız” dedi.

Albayrak’ın ardından konuşma yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’da kirazın değerli bir ürün olduğunu belirterek, “Kiraz’ın tanıtılması ve bunu yaparken de Tekirdağ’ın tanıtılmasına katkı sağlaması açısından ve 53 yıl gibi gerçekten önemli bir süredir bu festivalin sürdürülmesi çok önemli. Ben bu güne kadar festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, aynı noktada 53 yıl önce ‘Kiraz Cümbüşü’ olarak kutlanan etkinliğin meşalesinin yakıldığını belirtti.

Eşkinat, 53 yıl sonra hala aynı coşkuyla kutlanan Kiraz Festivali’nin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Valisi Ceylan ve beraberindekiler tarafından Festival Meşalesi yakıldı.
Kaynak: İHA