Yaşar Kemal Memleketi Adana'da Anıldı

Ünlü Yazar Yaşar Kemal memleketi Adana’da anıldı. Yerel enstrümanlar ile Anadolu ve dünya müziğini harmanlayarak izleyicilere sunan TİTİ Robin ve yerel müzisyenlerden oluşan grup ’Yer Bakır’ konseri ile Adana’da sahne alarak Yaşar Kemal’i andı. Kendisi Yaşar Kemal hayranı olduğu için oluşturduğu gruba ve konser dizisine, usta yazarın ’Yer Demir Gök Bakır’ romanından esinlenerek ’Yer Bakır’ ismini veren Titi Robin, sahnede gitar ve buzuki çaldı.

Yaşar Kemal Memleketi Adana'da Anıldı
Programın açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yazarın isminin verildiği kültür merkezinde etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduklarını söyledi.

Başkan Karalar, “Yaşar Kemal gibi bir değeri üretmiş bir kentin kültür-sanat etkinliği yapmaması akla sığan bir şey değil. Kültürü seven, sanatı seven bir kardeşinizi belediye başkanı yaptınız ve tekrar Adana’yı kültür ve sanatla buluşturdunuz. Adana’da kesintisiz kültür sanat etkinlikleri yapmaya başladık. Ve her kültür sanat etkinliğimizde bu salonlar doluyor. Memleketimiz çok sanatçı yetiştirdi ama Yaşar Kemal deyince orada durmak gerekiyor. Hepimiz çok küçük yaşlarda tanıştık bende ortaokul sıralarında “İnce Memet” ile tanıştım. Adana’mızı dünyaya tanıttı. Sanat nasıl olur, sanatçı nasıl olur, fikirleri nasıl olur dünyaya bizi tanıttı. Böyle bir insanın sanat ödülünü İstanbul’a gidip eşine takdim etmenin onurunu halen yaşıyorum“ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TİTİ Robin ve müzisyenler sahne aldı. Gecenin sonunda ise Başkan Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar sanatçılar ile birlikte Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Baban’a çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA