Vali Yıldırım Engelli Vatandaşlarla İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Afyonkarahisar Valiliği tarafından engelliler onuruna her yıl düzenlenen iftar programı bu yıl da Vali Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Yıldırım Engelli Vatandaşlarla İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi
Termal bir otelde düzenlenen iftar programına Vali Yıldırım’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali yardımcıları Adem Uslu, Cafer Sarılı, Erhan Günay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Müdürleri, engelliler adına faaliyetlerini sürdüren dernek temsilcileri ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı. İftar yapılmasının ardından konuşan Vali Yıldırım, en büyük engelin sevgisizlik olduğunu kaydederek ‘Hepinizin bildiği gibi yüce ve güzel dinimiz İslam bize sevgi ve hoşgörüyü öğretir ve bu iki hissiyat olmadan tam bir toplum olunamayacağını anlatır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatına, yaşantısına baktığımızda ilk fark edeceğimiz şey sevgi ve hoşgörüdür. Samimiyetle ve gönülden hissedilen bu iki hissiyat, insana bir duygu daha kazandırmaktadır ve bunun adı empatidir. Aslında bir çok şeyin yerli yerine oturmasını sağlayan, sosyal hayatımızda ikili ilişkilerimizi dahi düzenleyen bir duygudur empati. Kendimizi karşımızdaki insanın yerine koymak, diğer bir deyişle duygudaşlık, sosyal hayatımızdaki bir çok sorunu kökünden çözecek bir olgudur. Bu anlamda engellilik, sadece bireyin ya da mensubu olduğu ailenin değil, toplumun hatta tüm insanlığın ortak sorumluluğudur. Engelli insanımız da topluma emanettir. Birbirini seven insanlar için engeller bir tatlı tebessümden ibarettir" dedi.

Vali Aziz Yıldırım, engelli vatandaşların onuruna düzenlediği iftar programının sonunda konuklarının istek ve taleplerini dinlerken, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA