Vali Şahin Açıklaması 'Şehit Ailelerinin Taleplerini Emir Kabul Ederiz'

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Şehit ailelerimiz bizim emanetimizdir. Siz bu devletin emanetisiniz. Sizden bir talep geldiğinde biz bunu emir telakki ederiz" dedi.

Vali Şahin Açıklaması 'Şehit Ailelerinin Taleplerini Emir Kabul Ederiz'
Samsun Valisi İbrahim Şahin, şehit aileleri ve gaziler ile iftar yemeğinde buluştu. İftar öncesinde şehit aileleriyle ve gazilerle sohbet eden Vali Şahin, programa katılan çocuklara çeşitli hediye dağıttı.

Vali İbrahim Şahin programda yaptığı konuşmada, “İki ibadet vardır ki bunun riyası, gösterişi olmaz. Bir tanesi içinde bulunduğumuz Ramazan ayında oruç tutmak. İkincisi ise şehadettir. Şehitlik mertebesi Peygamber efendimizin yanı başındaki bir mertebe olarak nitelendirilir. Buna biz iman eder ve inanırız. Ramazan’ın ilk on günü rahmet, ikinci on günü mağfiret, son on günü de günahlardan azat olmaktır. İnşallah Ramazan Bayramı’yla beraber günahlardan azat olmuş, günahlardan arınmış pırıl pırıl bir şekilde Allah hep beraber Ramazan Bayramı’nı idrak etmeyi bize nasip eder. Siz bizim emanetimizsiniz. Bu devletin emanetisiniz. Vatan için, millet için, devlet için, canını feda eden insanların yakınları ve şehit olmak için mücadele etmiş ama şehadete yürüyememiş gazi olmuş insanlarsınız. Sizden bir talep geldiğinde biz bunu emir telakki ediyoruz. Bunu mutlak suretle yerine getirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Programda konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ise, “Malumunuz olduğu üzere, vatan savunmasında canlarını vermekten imtina etmeyen aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin göstermiş oldukları eşsiz feragat ve fedakârlığın bu dünyada karşılığı bulunmamaktadır. Ancak kutsal değerlerimiz ve mukaddesatımız uğrunda verilen her can Allah’ımızın yüce katında kendi değerini bulmaktadır. Aziz şehitlerimizin münevver yakınlarıyla, kahraman gazilerimiz ve değerli ailelerine Samsun Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde yapılan yakın ilgi ve alakanın idrakinde olarak sizlere minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek isteriz” diye konuştu.

İftar yemeğine ayrıca, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Merih Dinçer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı ve Garnizon Komutanı P. Alb. Sedat Bulut, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Vekili Yb. Tayfun Paşaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, EMŞAV Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Necati Yılmaz, ilgili kamu kurumlarının müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Kaynak: İHA