Vali Işın, Sivil Toplum Kuruluşları İle Bir Araya Geldi

Ağrı Valisi ve belediye Başkanvekili Işın: 'Bir şehir 1927'de il olacak ama bugünkü durumunda olacak. Yazıklar olsun. Ağrı halkı buna layık değildir. Güzel hizmetlere layıktır. Ağrı halkı hak ettiği hizmetleri alacaktır'

Ağrı Valisi ve Belediye Başkanvekili Musa Işın, Ağrı'da bugüne kadar belediyeciliğin olmadığını belirterek, 'Bir şehir 1927'de il olacak ama bugünkü durumunda olacak. Yazıklar olsun. Ağrı halkı buna layık değildir. Güzel hizmetlere layıktır. Ağrı halkı hak ettiği hizmetleri alacaktır.' dedi.

Işın, Ağrı Kültür ve Kongre Merkezinde kentteki kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iftarda bir araya geldi.

İftarda yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığınca başkanvekili olarak görevlendirildiği Ağrı Belediyesinin çalışmalarına değinen Işın, 'Ağrı için ne yaparız diye toplumun tüm kesimleri ile bir araya geldik. Görüşlerinizi aldık. Ağrı'da iki buçuk yıldır gayret etmeye çalışıyoruz.' dedi.

Işın, Ağrı'yı yaşanabilir bir kent haline getirmek istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

'Hem mahalleri hem de köyleri, yolları, içme suları, park ve bahçeleri ile temiz bir Ağrı bırakmak için gayret gösteriyoruz. Şu anda 27 projemiz var. Bu projelerimiz inşallah bitecektir. Dün itibarıyla asfalt çalışmasına Cumhuriyet Caddesi'nde başladık. Doğalgaz için bugün itibarıyla kazma kürek vuruldu. Doğalgaz çalışmaları Erzurum Caddesi'ne indiğinde de tören yapacağız. Cumhuriyet Caddesi'nde dış giydirme çalışmalarına başlanıldı, 3 ay içersinde bitecek. Çok güzel çalışma oldu. Ağrı'nın İstiklal Caddesi olacak. Gelecek sene de eski Van Caddesi'ni giydireceğiz. Benim gayem diğer büyük illerde hangi nitelikte iş yapılıyorsa Ağrı'da da böyle olmalıdır. Ağrı 1927'de il olmuş ama maalesef yaşanabilir bir kent olmaktan uzaktır.'

Belediyenin 400 yakın gayri menkulü olduğunu ama belediyenin bundan yararlanamadığını belirten Vali Işın, 'Kimin elinde kalmışsa kalmış. Hemen hemen para alınmamış, kira alınmamış. Bana birisi, 'ben 50 yıldır burayı kullanıyorum.' dedi. Adam gitse tapuya 'bura benimdir' derse kimse karşı çıkamaz.' dedi.

Işın, Ağrı'da bugüne kadar belediyeciliğin olmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

'Bir şehir 1927'de il olacak ama bugünkü durumunda olacak. Yazıklar olsun. Ağrı halkı buna layık değildir. Güzel hizmetlere layıktır. Ağrı halkı hak ettiği hizmetleri alacaktır. Hükümetimizden destek alıyoruz. Bir dediğimiz iki yapılmıyor. İlk günde size proje üretimi, para yönetimi ve personel yönetimini bunları iyi idare ederseniz belediyeyi iyi idare edersiniz. Projelerin bir kısmını belediyenin bütçesi ile yaptık. Yani tasarruf edeceğiz. Kiralarımızı toplayacağız. Kimse belediyenin malını yani sizin malınızı işgal edemeyecektir. Kardeşim sen oturuyorsan oranın parasını vereceksin. Devletin malı hepinizin malıdır. Bir kişinin hakkını yediğimizde, gidip ona 'hakkını helal et' dersek edebilir ama belediyenin, devletin parasında 80 milyonun hakkı var. Kimseden hak isteyemeyiz. Dolayısı ile devletin malı deniz yemeyen bilmem nedir mantığı tamamen yanlıştır. Kulun parası, malı ne kadar haramsa belediyenin de devletinde malı o kadar haramdır. Belediyede çalışacak adam yoktu. Boş belediye. 417 kişi çalışıyor hiç kimse yok. İhale yapacak durumda değildik.'

- Çıkarılan işçiler

Hak etmeyen hiçbir kimsenin belediyede kalamayacağını da dile getiren Işın, 'Son zamanlarda bazı işçileri çıkarmak zorunda kaldık. Bir önceki dönemde 154 kişi alınmıştı. 83 kişinin işine son verildi. Gelmek isteyen eski mağdurları geri getirdik. İŞKUR üzerinden 90 kişi almak istedik belediyeye ama 3 aydır halen tamamlayamadık. Ben işsizim ortalıkta dolanıyorum diyenlere duyurulur.' diye konuştu.

Programa, Ağrı Vali Yardımcısı Ejder Demir, AİÇÜ Rektörü Abdulhalik Karabulut, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan da katıldı.
Kaynak: AA