Ücretsiz Ulaşım Kartlı Dilenci

Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen dilenci operasyonunda yakalanan kadın dilencinin üzerinden ücretsiz ulaşım kartı çıktı. Ulaşımı da bedavaya getiren dilencinin kartına el konuldu.

Ücretsiz Ulaşım Kartlı Dilenci
Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Zabıta Birimi ve Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından dilencilikle mücadele kapsamında ortaklaşa dilenci operasyonu gerçekleştirildi.

Manavgat’ın Antalya ve İbrahim Sözen Caddeleri ile D-400 üzerinde bulunan kavşaklarda yapılan uygulamada çok sayıda dilenci yakalandı.

Yakalanan dilencilerin üzerinde nüfus cüzdanı bulunmazken, Antalya’dan Manavgat’a dilenmeye gelen G.A.’nın üzerinde engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine verilen ücretsiz ulaşım kartı çıktı.

Dilencinin kartının iptali için girişimde bulunacaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta yetkilileri, "Fakir olan halka ihtiyaçları ölçüsünde Büyükşehir Belediyemiz yardımcı olabilmek için ulaşım kartları veriyor. Maalesef böylesine kötü niyetli kişiler dilenmek için bir yerden bir yere gitmek adına bu kartları kullanıyor. Bu şekilde kullanımları tespit ettikçe gerekli işlemleri yapıyor kartları iptal ediyoruz" dedi.

Zabıta aracıyla Toptancı Hali içerisinde bulunan zabıta noktasına götürülen G.A., dilenmediğini iddia ederken çantasından dilencilikten elde edildiği tahmin edilen yüklü miktarda demir para çıktı.

Dilenciler zabıta noktasında haklarında yapılan yasal işlemin ardından serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA