Turgutlu'da Geleneksel Ramazan Etkinlikleri Başlıyor

Turgutlu Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayına özel etkinliklerle şehrin havasını değiştirmeye hazırlanıyor.

Turgutlu'da Geleneksel Ramazan Etkinlikleri Başlıyor
Geçen yıl Turgutlu Belediyesi tarafından Ramazan ayının geleneklerini yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler bu yıl 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri alanı ile sınırlı kalmayıp geçen yıl olduğu gibi bu yıl da mahallelere ulaşacak. İlk olarak 11 Haziran Pazar akşamı Kamil Semizler İlkokulu bahçesinde başlayacak olan etkinlikler 20 Haziran Salı Akşamı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda son bulacak. Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak özellikle çocuk ve gençlere Ramazan ayı geleneğini hissettirmek istediklerini belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, etkinlik takvimi hakkında şu şekilde bilgi verdi: “İçerisinde bulunduğumuz mübarek ayda toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimizin yenilenerek kuvvetlenirken bizler de böylesi kutsal bir ayda halkımızın akşamlarına renk katacağına, birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına inandığımız programlar hazırladık. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da eski Ramazanların tadını verebilecek etkinliklerle Turgutlulu halkımızın karşısında olacağız. Geçen yıl ilçemize hareket kazandıran etkinliklerle, Turgutlulu halkımızın iftar sonrasındaki vakitlerini aileleriyle birlikte keyifle geçirebilmelerine olanak sağlamıştık. Bu yıl ise sayısını arttırdığımız geceler içerisinde ilçemizin merkezi noktalarında Ramazan etkinlikleri gerçekleştireceğiz. İlk etkinliğimiz 11 Haziran Pazar akşamı iftardan yarım saat sonra Kamil Semizler İlkokulu bahçesinde başlayacak”

Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak Sema Gösterileri, Tasavvuf Musikisi, ilahilerin yer alacağı etkinliklerde, Ramazan ayının vazgeçilmezleri olan orta oyunu, Hacivat-Karagöz, meddah, sihirbaz, ateşbaz, tahta bacak, kukla gösterileri, masal çadırı, animasyon gösterilerinin yer alacağını duyuran Başkan Şirin, “11 Haziran Pazar akşamı başlayacak olan etkinliklerimiz, 12 Haziran’da Ergenekon Mahallesi Hüdavendigar Parkı, 13 Haziran Salı Cumhuriyet Mahallesi Gardalya Sokak, 14 Haziran Çarşamba Selvilitepe Mahallesi Pazaryeri, 15 Haziran Perşembe Şehitler Mahallesi Cumartesi Pazaryeri, 16 Haziran Cuma Tren Garı önü, 17 Haziran Cumartesi Ortapark Saat Kulesi önü, 18 Haziran Pazar Kent Müzesi önü, 19 ve 20 Haziran tarihlerinde de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda gerçekleştiriliecek. Umudumuz odur ki Ramazan ayının mucizevi hissiyatıyla, iyi günde de kötü günde de birlik ve beraberlikten vazgeçmeyen halkımızla birlikte olacağız. Bu anlamda birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğine dair inancımızla, Turgutlulu ailelerimizin bir nebze olsun Ramazan Gecelerimiz’de keyifle vakit geçirmelerini diliyor, tüm vatandaşlarımızı geleneksel etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA