Sorgun'da Fırınlar Denetlendi

Sorgun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı.

Özellikle ekmek ve pide fırınlarında hijyen ve gramaj denetimleri yapan zabıta ekipleri, temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını, çıkan ekmeklerin gramajlarının doğru olup olmadığını ve fiyatları denetledi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, halkın sağlığını korumak için fırınlarda rutin kontroller yapıldığını ve ramazan ayına girilmesi nedeniyle bu denetimlerin daha da sıklaştırıldığını söyledi.

Halkın sağlığını korumak ve vatandaşın gönül rahatlığıyla gıda tüketimini sağlamak amacıyla denetimleri artırdıklarını ifade eden Başkan Şimşek, 'Hemşehrilerimizin talepleri ve şikayetlerini de dikkate alıyoruz. Özellikle gramaj ve hijyen konusunda çok hassasız. Halkımızın sağlığı bizim birinci önceliğimiz. Kurallara uymayan fırın ve imalathanelerin tamamını istenilen standartlara getirmek için de, çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.' diye konuştu.

Zabıta denetim ekipleri tarafından ilçede bulunan imalathane, fırınlarda genel temizlik, kullanılan ürünlerin son kullanma tarihi ve gramaj konularının dikkatle incelendiğini dile getiren Şimşek, yapılan denetimlerde kurallara uymayan imalathane, fırın ve lokantalara gerekli uyarıların yapıldığını, bir sonraki denetimde aynı eksikliklerin görülmesi durumunda cezai işlem uygulanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA