Salihli Jandarmadan Eğitime Destek

Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Teşkilatı’nın 178’inci kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2015 yılında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz’un isminin yaşatıldığı Kabazlı Şehit İsmail Yavuz İlköğretim Kurumu’ndaki sınıfı yenileyip hizmete açtı.

Salihli Jandarmadan Eğitime Destek
Baştan aşağıya yenilenen sınıfın açılışında konuşan okul müdürü Yakup Ateş, eğitime katkılarından dolayı Salihli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen ve jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Sınıfın açılışında öğrencilere ilk dersi veren İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alşen ise öğrencilere jandarmanın görev ve yetkileri konusunda bilgiler aktardı.

Vatandaşın huzur ve güvenliğin sağlanması konusunda jandarmanın 7/24 görev başında olduğunu ifade eden Alşen, bunun yanında da eğitime katkılar sunduğunu söyledi.

Yüzbaşı Alşen, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim ve öğrenim görmeleri için okulda bulunan bir sınıfı sırasından, tahtasına kadar yenilediklerine vurgu yaparak, “İnşallah bu sınıftan doktorlar, hakimler, savcılar ve komutanlar çıkar” dedi.

Konuşmaların ardından yenilenen sınıf öğrenciler ve komutanlar tarafından hizmete açıldı. Şehit İsmail Yavuz İlköğretim Kurumu’ndaki yenilenen sınıf açılışına ise Garnizon Komutanı ve aynı zamanda Askerlik Şubesi Başkanı olan Binbaşı Kamil Karameşe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, Okul Müdürü Yakup Ateş ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA