Minikler Yerlere Atılan Çöpleri Topladı

Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında Kocaeli’nin Darıca İlçesinde eğitim gören Anasınıfı öğrencileri Hayvanat Bahçesine giderek yerlerde bulunan çöpleri topladı. Minik çocuklar çöpleri topladıktan sonra “Daha güzel bir dünya için çevremizi temiz tutalım” dediler.

Minikler Yerlere Atılan Çöpleri Topladı
Kocaeli’nin Darıca İlçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkında Çevre Koruma Haftası kapsamında Anasınıfı öğrencilerine farkındalık oluşturmak için çöp toplama etkinliği yapıldı. Minik öğrenciler hayvanat bahçesine hazırlamış oldukları “Yeşili sev hayatı koru”, “Temiz çevre için evet” pankartları ile geldi. Parka gelen çocuklar pankartlarla hayvanat bahçesini gezdi.

Çocuklar eldiven giyip çöpleri topladı

Çevre Koruma Haftası kapsamında çocuklarda farkındalık oluşturmak için hazırlanan etkinlik çerçevesinde minik öğrenciler eldivenlerini giydi ve çöp poşetlerini aldılar. Çöp poşetleri ile hayvanat bahçesine dağılan çocuklar, çöp kutuları yerine bilinçsizce yerlere atılan çöpleri tek tek topladı. Yerde ki çöpleri toplayan çocuklardan Mina Adıgüzel, “Çöp kutusu varken çöpleri yere atarsak çevremiz kirli kalır ve kötü kokar” şeklinde konuştu.



“Çocuklarla birlikte çevrede ki çöpleri topladık

Çocuklara çevreyi nasıl temiz tutmaları konusunda bilgilere verdiklerini anlatan öğretmen Seda Günaydın, “Bugün Çevre koruması, çevre temizliği için çocuklarımızla birlikte hayvanat bahçesine geldik. Burada çocuklarımızla birlikte çevremizi nasıl temiz tutmalıyız, neler yapmalıyız hakkında ufak sohbetler ettik. Daha sonra çocuklarla birlikte çevrede ki çöpleri topladık. Çevremizi temiz tutmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

“Yaşanılabilir bir çevre için çevrenin değerini bilmemiz gerekiyor”

Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Dünya Çevre günü kapsamında parkımızda özellikler çocuklara yönelik etkinlikler tasarladık. Bu etkinlikleri tasarlarken bu yılın teması olan doğa ile temasta ol konusunu işledik. Çeşitli yaş gruplarına mensup çocuklar burada zaman zaman tapir tımarlamaktan kaplan beslemeye veya papağan besleme gibi birçok aktivitede yer aldılar. Bugün parkımızı ziyaret eden anaokulu öğrencileri pankartlar hazırlayarak parka giriş yaptılar. Onlarla da çevremizde ki çöpleri toplayarak çöp eğitimi verdik. Bu konuda özellikle küçük yaş çocukları bilgilendirdik. Yaşanılabilir bir çevre için çevrenin değerini bilmemiz gerekiyor” dedi.

Ana sınıfı öğrencileri çevre koruma haftası etkinlikleri kapsamında parkta bulunan çöpleri topladıktan sonra hayvanat bahçesini gezerek maymunları besledi.
Kaynak: İHA