Osmaniye'de Biçerdöver Kontrolleri Hızlandı

Buğday hasadının başladığı Osmaniye'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerinde çalışan görevliler biçerdöver kontrollerine hız verdi.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, yaptığı yazılı açıklamada, kentte teknik elemanlar tarafından biçerdöver kullanımı ve kontrolünün yapıldığını belirtti.

Biçerdöverle ilgili talimatlara titizlikle uyulması gerektiğini belirten Sağlam açıklamasında şunlara yer verdi:

'Çiftçilerimizin büyük emek ve masrafla üretmiş oldukları hububat, mısır, soya fasulyesi ve ayçiçeği ve diğer ürünlerin, biçerdöverlerle hasat edilmeleri sırasında meydana gelen tane ve sap kayıpları ile tane hasarlarını önlemek üzere, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 yılı hasat döneminde de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca görevlendirilen teknik elemanlar tarafından tarla kontrolleri yapılmaktadır. Hasat öncesinde ve hasat sırasında biçerdöver sürücüleri, biçerdöver sahipleri ile ürün sahiplerinin talimatlar doğrultusunda belirlenen hususlara uymaları gerekmektedir.'

Sağlam, talimatlara uymayarak, ürün kaybına sebep olanlar ile görevlilere karşı gelenler hakkında da yasal işlem yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA