Ordu'nun Derelerine Balık Dayanmıyor

Ordu’nun Ulubey ilçesi Akçaova Deresi’ne 35 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Ordu'nun Derelerine Balık Dayanmıyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülen ‘Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi’ kapsamında 35 bin kırmızı benekli doğal alabalık yavrusu Ordu’da dereye bırakıldı.

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Ali Hıdır, proje kapsamında Akçaova Deresi’nden belirli zamanlarda toplanan anaçlardan elde edilen 35 bin yavrunun aynı dereye bırakıldığını dile getirdi. Hıdır, balığın en büyük özelliğinin oksijeni bol ve temiz sularda yaşaması olduğunu ifade ederek, “Geçmişte Ordu’nun derelerinde çok miktarda balık bulunuyordu. Ancak yanlış avlanma ve kirlenme sonucu balıklar ciddi oranda azaldı. Bunun önüne geçmek için dere ve ırmaklara alabalık yavruları bırakarak popülasyonu korumaya çalışıyoruz. Daha önce de Kabadüz ilçesindeki derelere 140 bin alabalık yavrusu bırakmıştık. Bununla birlikte toplamda 175 bin balık yavrusu Ordu’nun dereleriyle buluştu” dedi.

Derelere bırakılan balıkların korunması gerektiğini belirten Ali Hıdır, "Vatandaşlarımız derelerde patlayıcı, saçma ve tırıvırı gibi malzemelerle avlanmasın. Bunlar balık popülasyonuna zarar veriyor. Balık bıraktığımız derelerde en az 2 yıl av yasağı var. Buralarda avlanılması durumunda gerekli cezaları uygulayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA