'Öğrenci Gözüyle Tarihi Çarşılar' Sergisi

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 'Öğrenci Gözüyle Tarihi Çarşılar Sergisi' açıldı.

Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Tarihi Alipaşa Çarşısı'nda serginin açılışı öncesinde yaptığı konuşmada, çarşıların korunması ve geliştirilmesi için bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Tanç, sergide emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ise mayıs ayının ikinci haftasında Vakıf Haftası'nı kutladıklarını anımsattı.

Hafta kapsamında çeşitli etkinlikler yaptıklarını anlatan Güneren, şöyle konuştu:

'Milli Eğitim Müdürlüğü ile Öğrenci Gözüyle Tarihi Çarşılar isimli bir resim yarışması düzenledik. Tabi bu yarışmada her okuldan bir eser seçildi, onlardan da ilk beşe girenlere çeşitli ödüller verdik. Bugün beş eseri burada sergileyeceğiz. Aynı zamanda Güzel Sanatlar Lisemiz var oradan çok güzel resimler çıkmıştı. Fakat birini değerlendirmeye alabilmiştik. Bu lisemize de söz verdik. Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki eserler bu sergi için tekrar seçildi. Bugün hem Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin aralarında aldıkları ödülleri hem de sergimizi açacağız.'

Alipaşa Çarşısı'nın tarihin ilk AVM'lerinden olduğunu dile getiren Güneren, çarşıları ayakta tutacak çalışmaları yürüttüklerini ve destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Kurdele kesilmesinin ardından serginin açılışı gerçekleştirildi ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tanç, Güneren, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, sergiyi ziyaret etti.

Öğrencilerin yaptığı 21 eserin yer aldığı sergi, 9 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA